Primul suspect din cazul crimei omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, a fost eliberat


Suspectul reținut în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu a fost pus în libertate de procurori pentru că nu poate fi arestat preventiv.

După audierile maraton de azi noapte, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu există probe pentru a propune arestarea lui Laurențiu Lăcătușu, un fost boxer care s-a căsătorit cu o săptămână înainte de crima de la Sibiu.

Surse apropiate anchetei spun că identificarea acestui suspect a avut loc la scurt timp după perchezițiile din localitatea Dumbrăvița din județul Timiș.

De asemenea, au contat informațiile martorului-cheie din dosar. Acest martor, reținut în arestul IPJ Sibiu, le-a spus anchetatorilor numele şi semnalmentele suspectului ce avea să fie reținut în județul Dolj şi, în plus, l-a identificat pe acesta din urmă într-o fotografie.

Individul capturat ieri a fost interogat toată noaptea, iar anchetatorii au decis că nu există probe care să-l incrimineze în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească dacă nu cumva martorul-cheie Ilie Sitariu a încercat să-i inducă în eroare, pentru ca adevăratul suspect să câștige timp și să se ascundă sau să fugă din țară.

Vineri după-amiază, Sitariu a fost dus în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Rămân, în continuare, indiciile că doi dintre făptași, precum și femeia care îi însoțea, ar fi fugit din țară”, scrie Antena 3 CNN.

Anchetatorii cred că jefuirea și asasinarea lui Adrian Kreiner au fost puse la cale chiar de Sitariu, un bărbat care a petrecut trei ani într-o închisoare din Statele Unite ale Americii, după ce a fost prins în timp ce fura bani cu carduri clonate.

El ar fi fost cel care le-a dat pontul autorilor jafului și crimei și l-ar fi ajutat pe unul dintre atacatori să fugă din țară.

Adrian Kreiner, omul de afaceri în vârstă de 50 de ani, care a fost tâlhărit și bătut crunt în vila sa din Sibiu de trei indivizi necunoscuți a murit, marți seara, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

„Din păcate, deși medicii au făcut tot ce era posibil ca să-i salveze viața, pacientul a decedat în cursul acestei seri (marți - n.r.). Pe această cale transmitem condoleanțe familiei”, a transmis Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Sibiu. 

Bărbatul de 50 de ani era în stare gravă, în comă, după ce a fost lovit în mod repetat la nivelul capului, trunchiului şi membrelor. 

Decesul a fost confirmat și de logodnica bărbatului, care se afla și ea în locuință în noaptea atacului, informează oradesibiu.ro.

„Cei care ne-au atacat duminică noaptea, în timp ce dormeam, prin faptele lor au reușit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani, Adrian Kreiner. Acum o oră a fost confirmat decesul, vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și vă rog pe voi toți și presă ca în perioada următoare să îmi respectați intimitatea durerii pe care mereu am trăit-o în liniște. Toate informațiile legate de priveghi și înmormântare le voi face publice”, a scris, pe rețelele de socializare, logodnica lui Adrian Kreiner.

Cei trei indivizi care l-au ucis sunt încă de negăsit, fiind căutați de polițiști. Aceștia vor fi cercetați pentru omor și tâlhărie.

Comentarii Facebook