Pictura de pe faţada unui bloc din Sibiu a fost desemnată cea mai spectaculoasă pictură murală din lume - FOTO


Pictura de pe un bloc din Sibiu a fost desemnată cea mai spectaculoasă pictură murală din lume, în urma voturilor primite din trei ţări de pe continent. Lucrarea Urletul Furtunii a fost realizată în cadrul festivalului Sibiu Street Art, un eveniment prin care faţadele gri ale blocurilor din oraş sunt pictate de artişti români şi străini.

Opera "Urletul furtunii" a fost realizată de artistul argentinian Julian Cruz pe fațada unui bloc de pe strada Fântânele din Sibiu. În competiția organizată de Street Art Cities, lucrarea de 20 metri înălțime și 10 metri lungime a reușit să adune cele mai multe voturi din lume, devansând ţări precum Irlanda şi Spania.

Faţada gri a unui bloc cu patru etaje a căpătat culoare în doar şapte zile. 

„Ne-am  propus să schimbăm faţadele care sunt foarte deteriorate şi să schimbăm uşor percepţia oamenilor faţă de acest stil de artă. Artistul a dat tot ce avea mai bun", a spus organizatorul Street Art Sibiu, Andrei Oltean.

Acest premiu este o premieră pentru România, în condiţiile în care, în ultimii nouă ani, mai multe blocuri, şcoli sau instituţii publice din Sibiu au fost înfrumuseţate cu astfel de picturi murale. Oraşul Sibiu deţine, până în momentul de faţă, peste 300 de lucrări de pictură murală şi are cea mai mare galerie de artă stradală din ţară.

pictura.jpg

Sursa foto: Facebook / Sibiu International Street ART Festival

Comentarii Facebook