Joi 8 Decembrie

Peste 12 ani de închisoare pentru un infractor periculos. A violat o minoră de 12 ani și a obligat-o să consume alcool


Un periculos infractor din Municipiul Alba Iulia s-a ales cu 12 ani și 6 luni de închisoare, după ce a violat o minoră, în timp ce se afla în arest la domiciliu.

Bărbatul este unul dintre cei mai prolifici hoţi din Alba Iulia. Intra în locuinţe aflate în construcţie şi fura tot ce îi cădea în mână.

Acţiona doar noaptea şi sustrăgea tot ceea ce considera că este de valoare, în special scule folosite în activităţile de construcţie. O parte dintre bunurile furate le preda unui alt bărbat, în schimbul unor sume de bani, care le folosea în activităţile de construcţie pe care le derula.

Arestat preventiv pentru furt, bărbatul de 49 de ani a încercat de mai multe ori să scape de arest preventiv. La un moment dat a fost plasat în arest la domiciliu. Cât timp s-a aflat acasă a ademenit o minoră pe care a violat-o. Fapta de viol a fost descoperită întâmplător, în ianuarie 2021, când poliţiştii au mers să îl verifice în arest la domiciliu.

Poliţiştii desemnaţi cu supravegherea au efectuat o vizită inopinată la domiciliul inculpatului, pentru verificarea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite de către instanţa de judecată. Cu acea ocazie, la locuinţa stabilită de instanţa de judecată a fost identificat inculpatul, împreună cu minora în vârstă de 12 ani, care se afla într-o vădită stare de ebrietate şi care a relatat verbal faptul că numitul a obligat-o să consume băuturi alcoolice şi să întreţină relaţii sexuale cu acesta”, au transmis anchetatorii.

A fost arestat preventiv din nou şi, ulterior, trimis în judecată pentru viol. Miercuri, 13 octombrie, Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare. Pentru viol a primit 12 ani, condamnare care s-a contopit cu o alta de 1 an şi 6 luni primită tot în 2021 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. De asemenea, Bărbatul a mai fost obligat să plătească daune morale de 10.000 de lei victimei minore şi i-a fost interzis să se apropie de aceasta la mai puţin de 50 metri, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.


Comentarii Facebook