Parașutistul din Târgu Mureș care a căzut în gol, era student în Cluj. Aproape obținuse licența, însă ultimul salt a fost la un pas să-i fie fatal


Viața unui tânăr parașutist de 21 ani din Târgu Mureș este în pericol. Băiatul a căzut în gol, marţi, după ce a doua paraşută nu i s-a deschis, însă a supraviețuit miraculos. Acesta s-a prăbușit de la mai bine de un kilometru înălțime. Tânărul care se află acum în comă la spital este student la Știinţe Economice în Cluj-Napoca.

Ioan făcea un curs de parașutism la aeroclubul din Târgu Mureș şi niciuna dintre cele două parașute nu i s-a deschis. A ajuns în comă la spital şi va fi operat. Medicii sunt, însă, rezervați în ce privește starea sa. Băiatul s-a prăbușit de la aproape 1200 de metri înălțime, în zona aeroclubului. La scurt timp după primul apel la 112, medicii îl găsesc în stare gravă pe băiat, scrie observatornews.ro.

A fost internat la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, acolo unde ar urma să fie operat. Medicii sunt însă rezervați în ce privește starea băiatului. Are lovituri puternice la cap și la coloană”, a declarat Radu Arhip, medic UPU SMURD, pentru sursa citată.

A suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial”, notează Aeroclubul României.

Polițiștii de la Transporturi Aeriene din Mureș au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar instructorii de paraşutism sunt cercetaţi pentru a vedea dacă şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu. 

Comentarii Facebook