Luni 5 Decembrie

Cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii, în aproape toată țara. Instabilitate atmosferică și ploi se așteaptă și în Transilvania


ANM a actualizat avertizările de vreme rea. Cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii, extinse în aproape toată țara. Până mâine dimineață la ora 10:00 sunt așteptate vijeli, ploi torențiale și descărcări electrice, dar și cantități însemnate de apă.

Codul portocaliu este valabil până mâine dimineață la ora 3:00 și vizează fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente. În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50...90 l/mp.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi în vigoare până mâine la ora 10:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

codul.jpeg

Comentarii Facebook