Miercuri 24 Aprilie

O parohie din Ardeal vrea înlocuirea coroanelor funerare din plastic cu bani. Enoriașii vor merge cu plicul la înmormântări!


O parohie din judeţul Alba vrea să-i convingă pe enoriași să renunţe la coroanele funerare din plastic, iar banii care i-ar cheltui pe acestea să-i ofere familiilor îndurerate. În plus, spun preoţii, acest nou obicei ar fi benefic şi pentru mediul înconjurător.

Noul obicei pe care reprezentanţii bisericii Bucium Poieni vor să-l implementeze printre enoriaşi va ajuta nu doar familiile nevoiaşe, ci şi parohia, care va fi scutită de costurile mari cu salubritatea.

Constatăm că în ultima perioadă se renunţă la coroanele confecționate din lemn de brad sau din alte materiale plastice, preferând să-şi exprime sentimentele de solidaritate şi compasiune în alt mod”, a transmis Oliviu Botoi, consilier cultural Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Pe lângă ajutorul pentru familiile îndoliate, această iniţiativă va aduce şi un beneficiu mediului înconjurător. De regulă, coroanele de flori sunt arse la marginea cimitirului sau sunt aruncate în albiile apelor curgătoare, ceea ce, în timp, duce la poluarea mediului, potrivit sursei citate.

Localnicii vad cu ochi buni ideea preoţilor și parohii din judeţele Hunedoara şi Bihor vor să adopte această idee inovatoare.

Comentarii Facebook