Noi „locuitori” la grădina zoologică din Târgu Mureș. Au fost aduse zece specii de animale din Ungaria


Grădina zoologică din Târgu-Mureș are de acum noi „locuitori”. 46 de animale din zece specii au fost aduse din parcurile zoologice din Ungaria.  

Animalele au ajuns în Mureș printr-un program de schimb coordonat de Asociația Europeană a Grădiniilor Zoologice.

După drumuri de sute de kilometri, animalele au ajuns în noua lor casă. Primul dintre cele două transporturi din Ungaria a adus o familie de suricate, un leopard, o pereche de maimuțe, dar și o oaie. După perioada de carantină, toate vor face deliciul vizitatorilor care ajung la grădina zoologică din Târgu-Mureş.

E printre cele mai frumoase din România. Iarna și o parte din animale sunt pe interior și se văd mai bine. Se tot aduc animale. E foarte frumos. Chiar mi-a plăcut că au adus și niște specii de papagal”, spune un vizitator. „E super frumos. Am mai fost și am revenit cu nepoțica. Sunt îngrijite foarte bine. E foarte bine, foarte plăcut, mai ales pentru copii. În sezonul rece e plăcut să îi aducem să vadă și ei ceva frumos”, mai afirmă un vizitator, potrivit Știrile Pro Tv

În total au fost aduse zece specii de animale din cinci grădini zoologice din Ungaria, prin intermediul unui program european. Șase dintre ele sunt specii ajunse la noi în premieră, iar reprezentanții parcului zoologic spun că a fost nevoie de părerea unor specialiști care să se asigure că există condiții bune pentru noile animăluțe.

Printre aceste specii sunt maimuțe, cum e specia columbus, avem căteva specii de păsări. Acum trei săptămâni erau doi colegi din Scoția și Olanda care ne-au vizitat și au constatat că toate locurile le avem corespunzător și sigur. Din acest moment noi putem accepta animalele”, informează directorul Grădinii Zoologice Târgu-Mureș. 

Grădina Zoologică din Târgu-Mureș este cea mai mare din țară și deține, la ora actuală, 600 de animale din peste 80 de specii diferite.

Sursa foto: InfoMureș

Comentarii Facebook