Vineri 30 Septembrie

Misiune de salvare contracronometru. Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce un copac s-a prăbușit peste el


Un bărbat de 36 de ani a fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce un copac s-a prăbușit peste el în Bistrița-Năsăud. Acesta se afla într-o pădure, pe munte, într-o zonă greu accesibilă. Bărbatul a fost salvat după o intervenţie maraton a salvamontiştilor. 

Bărbatul se afla pe munte, într-o pădure de pe raza localităţii Bistrița Bârgăului. Din senin, s-a trezit cu un copac peste el. 

Echipajele de intervenţie au ajuns la victimă, un bărbat în vârstă de aproximativ 36 de ani. Au evaluat preliminar starea lui de sănătate şi l-au stabilizat.”, anunță ISU Bistrița-Năsăud.

A urmat apoi o operaţiune contracronometru. Cum zona era greu accesibilă, salvamontiştii au decis să-l evacueze pe bărbat pe cale aeriană. 

Bărbatul a fost ridicat iniţial la aparatul de zbor cu troliul, din pădure, din zona respectivă, care era impracticabilă autospecialelor de intervenţie. Bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, unde a rămas internat. Chiar dacă a suferit numeroase traumatisme, mai ales la nivelul coloanei vertebrale, bărbatul se află acum în stare stabilă, scrie Observator.

Comentarii Facebook