Milionarul ardelean Călin Donca, eliberat din închisoare. Magistrații au decis că nu mai este un pericol public și poate fi cercetat în arest la domiciliu


Omul de afaceri brașovean, Călin Donca, acuzat de evaziune fiscală, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat, va fi cercetat sub arest la domiciliu.

Magistrații au decis că milionarul nu mai este un pericol, astfel, acesta își va putea petrece sărbătorile în vila lui din Săcele, alături de soție și cei cinci copii. 

„Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana, sub arest la domiciliu, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi preventiv în altă cauză, la momentul rămănerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în soluția Tribunalului Brașov, potrivit Romaniatv.net.

Decizia nu este definitivă și ea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, mai precizează magistrații.

În septembrie anul acesta, 4 persoane, printre care şi omul de afaceri braşovean Călin Donca, au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Braşov, într-un dosar de infracţiuni financiare, inclusiv de înşelăciune prin crearea unei monede virtuale proprii.

Cătlin Donca a fost acuzat de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital, fiind acuzat că a provocat bugetului de stat, prin evaziune, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei. În plus, Donca mai este acuzat că ar fi înșelat cu 700.000 de dolari cumpărători de bună credință ai unei criptomonede create de el.


Comentarii Facebook