Duminica 28 Aprilie

Polițiștii ardeleni au ajutat în primăvară o gravidă să ajungă la spital, iar acum l-au sancționat pe șofer pentru viteză


Un șofer care a dus-o pe soția lui gravidă la spitalul din Sălaj, în primăvara acestui an, a fost prins atunci cu viteză peste limita legală, dar oamenii legii au demonstrat că au empatie și l-au iertat, conducându-i cu girofar până la maternitate.

Poliţiştii au fost felicitaţi public de Ministerul Internelor şi dați ca exemplu. Acum, însă, oamenii legii s-au sucit cu 180 de grade și l-au lăsat pieton pe șofer.

Unul dintre poliţişti a sunat la spital, astfel încât tânăra aflată în travaliu era deja aşteptată în faţa secţiei UPU de către un cadru medical şi un scaun, cu care pacienta a fost transportată în salon.

Mai marii din Poliția Română i-au felicitat pentru gestul lor pe cei trei polițiști: agent şef-adjunct Bogdan Marius Corb, agent de poliţie Radu Feşteu, Ionuţ Mag, un elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități!”

Postarea de pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Interne

– Știu, aveam viteză mare, însă vă rog mult să mă ajutați! Sunt cu soția în mașină, e însărcinată și a intrat în travaliu… sper din tot sufletul să mă înțelegeți.

– Sigur că înțelegem, stați fără grijă, vă ajutăm să ajungeți la spital cât mai rapid! O să deschidem noi drumul, dumneavoastră doar țineți aproape și conduceți cu mare grijă! Haideți că o să fie bine!

Totul s-a întâmplat ieri noapte, pe Drumul Național 1H din municipiul Zalău, la ieșirea din localitatea Hereclean. Colegii noștri, Bogdan și Radu, polițiștii care au oprit în trafic mașina grăbită, se aflau pentru prima oară în fața unei asemenea situații, dar nu au stat nicio clipă pe gânduri.

Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, în doar câteva minute, au ajuns în fața secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acolo, femeia a fost preluată imediat de personalul medical. Înainte de a-și urma soția, bărbatul a ținut să le spună colegilor noștri:

– Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor! Mai am două fete acasă, iar acum aștept băiatul… Uitați ce emoții mi-a dat!

– Nu am făcut nimic special, asta e datoria noastră, să ajutăm! Să vă dea Dumnezeu sănătate, iar soției îi dorim naștere ușoară!

Cu toate emoțiile venirii pe lume a copilului, bărbatul nu a uitat de gestul polițiștilor. Le-a mulțumit public, prin intermediul ziarului “Ştirile din Sălaj”: “Da, poliţia nu e făcută doar pentru a da amenzi, pentru a sancționa. Chiar i-am apreciat pe cei trei tineri poliţişti, atât pentru faptul că au dat o mână de ajutor, cât şi pentru modul în care au vorbit cu noi. Chiar doresc să le mulţumesc în mod public!”.

Bogdan și Radu sunt polițiști în cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Zalău. Alături le-a fost Ionuț, elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Îi felicităm și noi pentru implicarea și empatia de care au dat dovadă! Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități, de asemenea exemple avem cu toții nevoie!”, scriau cei de la Ministerul Afacerilor Interne.

Culmea este că, după câteva luni, conducătorul auto a primit un telefon de la Poliţie pentru a se prezenta la secție. Acesta nu a primit amendă, dar i-a fost suspendat dreptul de a mai conduce pentru 90 de zile. 

Este adevărat. Bărbatul care a condus autoturismul în seara respectivă, a fost contactat telefonic de polițiștii rutieri, a fost invitat la sediul Poliției Municipiului Zalău pentru a i se întocmi proces-verbal de constatare a contravenției și a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep., cu avertisment, fiind dispusă totodată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a menţionat Ioana Lascău - purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sălaj, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Acum, șoferul se va adresa instanței pentru a cere anularea deciziei poliției. 

Practic, polițistul rutier are obligația legală de a întocmi procesul-verbal de constatare a contravenției, iar faptele speciale – fapta în legitima apărare, starea de necesitate, constrângerea fizică sau morală, cazul fortuit, iresponsabilitatatea sau beţia involuntară completă – se pot stabilit doar în instanța de judecată.

Comentarii Facebook