Mesaj de la vânători către ”cel mai romantic bărbat din Ardeal”: ”Noi nu “cumpărăm” neveste cu 23 de mii de euro!”


Un brădean, supranumit ”cel mai romantic bărbat din Ardeal”, pentru un gest plin de romantism, a intrat într-un conflict cu vânătorii, după ce a spus că acest obicei este de-a dreptul barbar.

Poziție DURĂ contra vânătorii ca pasiune sau sport: ”Călăul medieval sau soldatul din plutonul de execuție modern sunt mai morali decât vânătorii”

Nu avem blazon dar nici nu “cumpărăm” neveste cu 23 de mii de euro! 

“Cel mai romantic bărbat din Ardeal” hai în Apuseni să îți arătăm ce poți face cu 23 de mii de euro. Lucruri mai trainice decât logodna ce ai rupt-o pe motive de liniște. Când un om ca și Ștefan Mandachi a vrut să vorbească despre autostrăzi, a construit primul kilometru. 

Dacă te apuci de lucru la primul pasaj suprateran pentru animale sălbatice, ulterior poți să te ridici în picioare să-i faci ”praf pe vânători”!

Ce știi despre pagubele anuale produse de mistreți în culturile agricole? Hai în Apuseni! Ai văzut vreodată o cultură de porumb după ce trece o turmă de mistreți? N-ai ce să vezi că nu mai este! Sunt oameni ce încă muncesc pământul cu sudoarea frunții, încă dau la sapă și nu îi vezi pe terasă la Che Guevara! 

Până nu de mult, despăgubirile erau plătite de gestionarul fondului cinegetic, “râmele morale” cum le spui tu! 

Ai văzut vreodată cum arată o gospodărie după atacul unei vulpi? Poate să omoare zeci de păsări de curte într-un singur atac. Despre bolile și paraziții ce le răspândește vulpea, ce poți să ne spui? Hai în Apuseni! Hai să îți arătăm ce înseamnă o găină pentru o bătrână dintr-un cătun izolat ce trăiește cu o pensie pe lună mai mică decât cheltui tu pe zi la cafea! Ieși din bula ta și hai în Apuseni! 

Mistreții distrug parcele de porumb și de cartofi iar în Apuseni sunt copii ce mănâncă zile întregi doar cartofi! Sunt bătrâni singuri ce nu pot să își apere nici măcar copacii de grădină de rozătoare (10 iepuri intr-o singură noapte, pot distruge până la o mie de pomi)

Nu ne vrem aristocrați. Umblăm în cizme de gumă! Nu suntem frustrați! Vânătoarea a apărut ca și ocupație înainte ca omul să crească animale și să cultive fructe și legume!

 “Inculții” ăștia de vânători sunt cei ce asigură echilibrul agro-Silvo-cinegetic. Nu toți îl împușcă pe Bambi! Rămâi dezvoltator imobiliar că îți șade mai bine. Îți recomandă o “femelă” vânător”, a punctat Rocsana Contraș.

Comentarii Facebook