Medic, condamnat pentru luare de mită. A primit peste 45.000 de lei pentru că prelucra, într-un spital de stat, analize recoltate în cabinete private



O doctoriță, fost manager al Spitalului din Zalău, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită și abuz în serviciu. 

Liliana Neagă, şefa de serviciu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a prejudiciat unitatea medicală cu 127.960 de lei. 

Medicul, primea o anumită sumă de bani de la diferiți medici ginecologi din județ pentru a duce teste papanicolau realizate în cabinetele lor private în spitalul județean pentru a fi analizate. Astfel, și medicii ginecologi rămâneau cu o sumă considerabilă din banii pacientelor, fără a fi nevoie să aibă un contract cu un laborator, cum este obișnuit. 

Probele erau analizate pe cheltuială şi cu aparatură spitalului, fără să fie înregistrate în mod oficial. 

Femeia a fost prinsă după ce un alt angajat a denunțat-o la Direcția Generală Anticorupție, aceasta a fost filmată, timp de două luni, în cabinetul său, în timp ce primea probele biologice și banii pentru ,,serviciul” oferit, informează sălajulliber.ro

Potrivit procurorilor, în perioada 2019 – 2022, medicul ar fi prelucrat un număr de 3199 de teste Babeș Papanicolau, fără ca aceste teste să fi fost solicitate prin policlinica spitalului, fără a exista bilete de trimitere sau dovada calității de asigurat și fără ca aceste servicii medicale să fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Pe lânga ea, mai sunt cercetați și 4 medici ginecologi.


Comentarii Facebook