Jaf nesimțit în Ardeal! Hoții au furat un defibrilator amplasat gratuit în centrul unui oraș


Hoții au furat un defibrilator care a fost amplasat gratuit cu cu câteva luni în urmă, în zona Livada Poștei din Brașov, de către o asociație de medici. 

Aparatul, care costă aproximativ 11.000 de lei, era amplasat în zonă pentru a facilita primul ajutor în cazul nevoii de cardiostimulare.  

,,În cursul nopții trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în livada poștei. Dacă ați văzut pe cineva care a interacționat cu el sau având în  posesia sa husa alba din interiorul cutiei, vă rugăm anunțați poliția.

Suntem profund dezamăgiți de cele întâmplate și vrem sa aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ.

Nu există nici o indicație în cazul pacienților să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienții ce au nevoie de cardiostimulare. Acesta este destinat spațiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor.

Orice informație ne poate ajuta să redăm comunității un aparat medical ce poate salva o viață”, a anunțat asociația de medici care a amplasat defibrilatorul.

Comentarii Facebook