Joi 23 Septembrie

Încă un cioban găsit sfâșiat de urs. Apel disperat al fiului său: „Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine?"


Încă un bărbat, cioban la o stână din județul Mureș, și-a găsit sfârșitul în ghearele unui urs. Fiul său, după ce a văzut că nu-l găsește, a dat alarma la 112. Salvatorii ajunși la față locului l-au găsit în niște tufișuri, însă fără suflare.

Incidentul șocant a avut loc în localitatea Gornești din județul Mureș. Polițiștii au fost sesizați de dispariția bărbatului de 80 de ani de fiul acestuia.

S-a dus cu oile, seara a văzut că nu mai vine, feciorul său, că el e cioban, s-a dus să-l caute, l-a cautat până pe la vreo 10-11 aseară, după care a văzut ca nu dă de el, a alertat poliția și jandarmii, a sunat la 112 și au venit. L-au căutat până pe la vreo 2 azi-noapte. L-au găsit între niște spini, rupt de urs, mort, bineînțeles", povestește vecinul bărbatului.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune.

Cu drona am identificat zona unde este după care au intrat echipele de căutare. Din păcate era deja mort. Apelul de urgență noi l-am primit la 1:00 noaptea și undeva la ora 3:00 l-am găsit, după care a fost transportat jos și predat poliției", a declarat Robert Kovacs, șef Salvamont Mureș.

„Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine?"

Oamenii din zonă cer ajutor autorităților în condițiile în care urșii coboară zilnic în satele din comună Gornești.

Nu știm ce fac oamenii ăștia, conducerea asta a noastră de ce nu iau măsuri asupra lor. Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine? Am văzut că-s mai de valoare urșii decât oamenii", spune fiul ciobanului ucis de urs.

Primarul comunei Gornești cere și el măsuri urgențe din partea autorităților centrale.

Numai în noaptea asta, din păcate, am avut 4 ro-alert din cauza atacului urșilor. Eu personal cred că lucrurile scapă de sub control. După 13 ani de mandat, parcă anul acesta e cel mai vehement atacul urșilor", spune Kolcsar Gyula, primarul din Gornești, conform Antena 3.


Comentarii Facebook