FOTO - Mai mult de 100 de lampioane au fost lansate de elevii unui liceu, în memoria victimelor accidentelor rutiere


Șoselele din România rămân cele mai însângerate din Europa. Din teribilism, ori din cauza alcoolului sau a stupefiantelor, tot mai mulți oameni își pierd viața, fie că vrobim despre conducătorii auto, pasageri sau pietoni. Pentru a trage un semnal de alarmă, elevii Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița au lansat lun, 28 noiembrie, seara, peste 100 de lampioane în memoria celor care și-au pierdut viața pe șosele

Peste 300 de elevi au înălțat lampioane, aseară, în amintirea celor care și-au pierdut viața pe șoselele din Bistrița-Năsăud. Totul s-a întâmplat sub supravegherea plițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Bistrița. 

Tinerii din ziua de astăzi nu ştiu cum să circule pe stradă, nu ştiu cum să fie pietoni şi consider că am putea preveni accidentele din judeţ”, spune un  elev. „Trebuie să fie mai grijulii, mai ales că sunt adulţi şi au o vârstă şi trebuie să fie conştienţi de lucrurile pe care le fac”, a completat o elevă. 

lampion 2.jpg

Polițiștii au venit cu sfaturi pentru șoferi 

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii de la Rutieră au venit şi cu mai multe sfaturi pentru şoferi. „Poliţiştii au dorit să atragă atenţia, mai ales elevilor care desfăşoară cursuri după amiază, să fie cu atât mai atenţi la trecerile de pietoni. Poliţiştii au înălţat, împreună cu elevii, lampioane, în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România”, a declarat reprezentantul IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, potrivit Observator.

lampion 3.jpg

În acest an, 23 de persoane și-au pierdut viața pe șoselel din Bistrița-Năsăud. Luna noiembrie este dedicată comemorării victimelor accidentelor rutiere. 

Sursa foto: CNLR BISTRIȚA - Facebook 

Comentarii Facebook