FOTO - Mai bine de 30.000 de articole pirotehnice expuse la vânzare într-un magazin. Jandarmii au confiscat totul


Un agent economic s-a ales cu dosar penal și marfa confiscată după ce a expus la vânzare articole pirotehnice. E vorba de peste 30.000 de astfel de produse duse în județul vecin al Clujului pentru a fi vândute. 

În județul Bistrița-Năsăud, și implicit în municipiul Bistrița, vânzarea de articole pirotehnice este strict interzisă, dar nu toată lumea ia în serios regulile. Astfel că, un  agent comercial a afișat spre vânzare peste 30.000 de astfel de produse inflamabile. Jandarmii s-au autosesizat și au confiscat toată marfa, mai mult, au înaintat dosarul poliției, iar bărbatul în cauză s-a ales cu dosar penal pentru vânzarea de produse pirotehnice și inflamabile. 

Peste 30.000 de produse pirotehnice, confiscate de jandarmi 

Un agent economic din Bistrița a fost depistat de către jandarmi în timp ce avea expuse spre comercializare peste 30.000 de materiale pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de  ‘operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept’. Jandarmii au ridicat în vederea indisponibilizării cele 30.490 materiale pirotehnice – în valoare de 22.628 lei, iar actele de sesizare au fost predate către Biroul Arme și Muniții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean B.-N. în vederea continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții IJJ (Inspectoratul de Jandarmi Județean) BN, potrivit Bistriteanul.ro. 

pirotehnic 1.jpeg

Atât astfel de acțiuni cât și activități preventive pe această linie, sunt organizate pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul materialelor pirotehnice”, au mai transmis jandarmii.


Comentarii Facebook