O lumânare uitată aprinsă a lăsat o bătrână de 80 de ani fără apartament. Întregul bloc a fost evacuat: „Ne-am luat o haină şi aşa ne-am dus”


O bătrână din Târgu Mureș a rămas pe drumuri în preajma sărbătorilor, după ce apartamentul său a fost mistuit de flăcări. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. Din fericire, femeia în vârstă de 80 de ani a reușit să iasă din locuință la timp, iar nimeni nu a fost rănit. 

Au fost clipe de panică, aseară, într-un bloc din centrul orașului Târgu Mureș. O tânără care trecea prin fața clădirii a văzut că de la o fereastră ies flăcări uriașe și a sunat la 112.  „Am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unui incendiu la nivelul unui apartament dintr-un bloc cu patru etaje”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș. 

Am venit acasă de la serviciu, dar nu am văzut nimic ciudat. Când am intrat în casă, am simţit miros. Fumul era foarte gros”, a spus o tânără care locuiește în blocul în care a izbucnit incendiul. 

Bunica de 80 de ani locuia singură

Bătrânica a lăsat o lumânare aprinsă pe noptiera din dormitor și a mers în altă cameră. Când a văzut că locuința îi este cuprinsă de flăcări, a reușit să se îmbărbăteze și a ieșit din apartament înainte de a fi doborâtă de fumul înecăcios. Alți 30 de locatari au luat pe ei ce au apucat și au ieșit speriați din clădire.  „Ne-am luat o haină şi aşa ne-am dus jos. M-am speriat, cum să nu”, a declarat un locatar, potrivit Observator.

Pentru a ne asigura că nicio persoană de la etajele superioare nu a suferit atacuri de panică şi nu au fost afectate apartamentele lor, am procedat la evacuarea locatarilor din bloc”, a transmis un pompier din cadrul ISU Mureș. 

În câteva minute, apartamentul s-a făcut scrum

Intervenţia a fost îngreunată de degajările mari de fum, suprafaţa afectată a apartamentului fiind de aproximativ 17 metri pătraţi”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar pompierii au reuşit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă şi la apartamentele învecinate. Acum, femeia va fi nevoită să stea la rude până va reuşi să-şi renoveze locuinţa.


Comentarii Facebook