Escrocherie ca în filme! Un bătrân a fost la un pas să-și piardă apartamentul după ce a fost înșelat de 5 indivizi


Un caz halucinant a avut loc la Satu-Mare, un bătrân, păcălit de mai mulți indivizi a fost la un pas de a-și pierde casa. 

Patru sătmăreni, sub pretextul că sunt membrii unei asociații care se ocupă cu sprijinul bătrânilor vulnerabili, fără aparţinători, l-au identificat și abordat pe bătrân. 

După ce i-au câștigat încrederea aceștia i-au cerut actul de identitate pentru a putea beneficia de sprijinul asociației fictive, iar bătrânul s-a conformat și le-a dat escrocilor documentul, informează StiriSM.ro.

Cei 4 au mers la un notar din Carei, convingând și un om fără adăpost să se prezinte drept bătrânul din Satu Mare. 

Aceștia, doreau să obțină o împuternicire, și mai apoi o procură specială pentru a-l deposeda pe bătrân de apartamentul său.

Indivizii ar fi  reușit să convingă și notarul din Carei că omul străzii este defapt bătrânul, însă la scurt timp au fost săltați de polițiști. 

Au fost executate percheziţii la domiciliile celor patru sătmăreni implicaţi (unul era fără adăpost), pentru a descoperi posibile dovezi care ar putea indica implicarea lor în escrocherii similare, vizând alţi bătrâni vulnerabili.

Cei cinci au fost arestaţi sub acuzaţii grave: tentativă la înselăciune, instigare la fals intelectual, uz de fals și fals privind identitatea.


Comentarii Facebook