O femeie de 62 de ani rămas fără 110.000 de lei, după ce a accesat o platformă online. Hackerii i-au promis ,,câștiguri mari’’ dar i-au luat toți banii


O femeie din Baia Mare a rămas fără aproximativ 110.000 de lei, adică 25.000 de euro, după ce a accesat o platformă bursieră online, unde i se promiteau câștiguri substanțiale dacă investea.

La data de 29 noiembrie o băimăreancă în vârstă de 62 de ani a sesizat prin plângere, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu privire la faptul că, a fost victima unei fraude online, fiind prejudiciată cu suma de peste 111.000 de lei.

Femeia a accesat un anunț postat de o platformă de trading online pe o rețea de socializare, care promova investiții în acțiuni de bursă.

Ulterior, după crearea contului pe platforma respectivă, și-a introdus datele personale și ale contului bancar, iar apoi a investit o sumă de bani sub forma unei plăți online.

De asemenea a fost contactată de unii indivizi, care au pretins că sunt reprezentanți ai platformei, ocazie cu care i s-a comunicat dobândirea unui anumit profit.

La recomandarea acestora, victima și-a instalat aplicația remote desktop Any Desk, ulterior, constatând faptul că, la data de 28 noiembrie i-au fost retrași din conturile sale bancare, în total, peste 110.000 de lei, informează vasiledale.ro

Polițiștii recomandă o atenție sporită la orice anunț sau aplicație care cere date personale sau bancare și promite ,,oferte de nerefuzat” sau ”câștiguri de nerefuzat”. 


Comentarii Facebook