Doi copii din comuna model Ciugud au curățat drumul din satul lor de toate PET -urile și doze - FOTO


Doi puști din localitatea Ciugud au curățat drumul din satul lor de toate PET -urile și dozele de aluminiu aruncate de trecători.

David și Saul au dat un adevărat exemplu civic și au făcut o mică „curățenie de primăvară” prin satul lor.

Ei sunt David și Saul, doi frățiori din satul Hăpria. Băieții și-au petrecut week-end-ul dând ture cu bicicletele prin sat și adunând toate PETurile și dozele de aluminiu de pe marginea drumului.

Știm că sunt aruncate de cei care ne tranzitează comuna, însă sperăm că unii dintre aceștia vor vedea postarea și vor înțelege mesajul băieților.

Hai că nu e greu! Ține geamul de la mașină închis și aruncă sticla/doza goală la un coș de gunoi!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.

Comuna Ciugud este cea mai modernă din România, campioană la atras fonduri europene

Comuna Ciugud din Alba a devenit in ultimii ani un model la nivel national in ceea ce priveste dezvoltarea locala durabila.

Ciugudul detine cateva recorduri greu de egalat in mediul rural din Romania, fiind prima comuna din tara cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, cu internet wireless in spatiile publice, iluminat public asigurat cu ajutorul unei eoliene, scoala smart, plata online a taxelor si impozitelor si statie de incarcare masini electrice. De cativa ani, administratia locala incearca sa impuna conceputul de "smart village" la Ciugud si la nivel national.

De asemenea, Scoala gimnaziala din comuna a devenit in 2020 cea mai "inteligenta" unitate scolara din mediul rural din Romania.

Unul dintre primele proiecte majore care au influentat pozitiv viata locuitorilor a fost asfaltarea a 30 de kilometri de drum agricol intre comunele invecinate.

Din 2019, locuitorii comunei, respectiv toate persoanele fizice si juridice, isi pot plati taxele si impozitele la sase automate electronice instalate in satele comunei.

Comentarii Facebook