Cum se fură gaz și facturile arată zero consum


Românii au trecut la furt de gaz, pentru că nu își mai permit să achite facturile. Totuși, improvizațiile care sunt făcute pot fi extrem de periculoase. 

Reprezentanții unei companii de gaze au prezentat câteva dintre realizările unora dintre români. 

În primele zece luni ale anului au fost descoperite 937 de cazuri de consum fraudulos, dintre care 496 la gaze naturale şi 441 la energia electrică,, relatează publicația Aradon.

De cele mai multe ori, consumul fraudulos se realizează prin instalații clandestine, cu materiale de o calitate îndoielnică și, evident, fără nicio respectare a normelor de construcție a instalațiilor și de siguranță și sunt executate de așa-ziși ce nu au nicio calificare în domeniul energiei electrice sau al gazelor naturale. Orice astfel de instalație improvizată constituie o sursă de incendiu, electrocutare, explozie, intoxicație etc. Pentru un câștig nesemnificativ în raport cu consecințele posibile, iluzoriu, oamenii își riscă bunurile, locuința, afacerea, sănătatea sau chiar viața”, transmit reprezentanții Delgaz Grid.

Printre improvizațiile depistate cele mai șocante sunt folosirea unor furturi obișnuite de apă sau chiar furtunuri de apă din sistemele de răcire ale mașinilor, materiale care nu sunt proiectate să reziste la gaz sub presiune.

Furtul de curent depistat în acest an ar însemna consumul anual pentru 14.000 de apartamente, iar gazele naturale furate ar acoperi consumul pe un an întreg pentru 2.000 de apartamente.

Comentarii Facebook