FOTO - Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Autorul deține și un record mondial


Autorul fotografiei, artistul Kerekes Istvan este din Târgu Mureș și are un palmares foarte bogat cu multe premii internaționale. Portretul Yelenei, fetița surprinsă pe prispa unei case din Maramureș, în 2009, a depășit orice așteptări. Autorul a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări și este deținătorul unui record mondial pentru cea mai apreciată fotografie portret de până acum. De atunci un alt fotograf nu a mai reușit această performanță. 

Fotografia este expusă în cadrul unei expoziții care conține și alte lucrări ale artistului. 

Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului care are loc la Oradea.

istvan 1.PNG

Fotograful a surprins-o pe fetiță în timpul unei vizite în Maramureș

Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.

Istvan Kerekes.PNG

Artistul s-a născut în România, a trăit vreme îndelungată în Târgu Mureș, iar de 15 ani s-a stabilit în Ungaria.

Sursa foto: kerekesistvan.com

Comentarii Facebook