Cum câștigă un profesor din Ardeal 20.000 de dolari pe lună și arată că nu este ghinionist, așa cum a spus Klaus Iohannis


De profesie profesor de sport, Istvan Kovacs, arbitru român din Carei, județul Satu Mare, a avut în ultimul an cele mai mari încasări din istoria arbitrajului românesc.

În ultimele zece luni, cele mai prolifice din activitatea lui, Kovacs a avut un venit, doar din arbitraj, de peste 20.000 de dolari. Cam dublu cât un director de bancă și de aproximativ de șase ori cât câștigă net președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a arătat că nu este ghinionist, așa cum a spus președintele când a fost întrebat ce mesaj are pentru ceilalți profesori care nu au reușit să își cumpere șase case din meditații.

Conform prosport.ro, în intervalul menționat, Istvan Kovacs a realizat câștiguri impresionante din prezența la importante evenimente internaționale, în frunte cu turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

În perioada noiembrie 2022 - septembrie 2023, arbitrul ardelean s-a dedicat aproape exclusiv meciurilor din străinătate. Din 40 de partide pe care le-a arbitrat, a fost rezervă sau la VAR, doar 16 au fost în România, restul în străinătate.

Ceea ce este curios este că 5 dintre cele 15 meciuri, pe care Kovacs le-a arbitrat în România, au fost meciuri jucate de CFR Cluj. Meciuri cu echipe puternice, FCSB, Farul, Universitatea Craiova, FCU Craiova și Petrolul, partide în care clujenii nu au pierdut niciodată, obținând 4 victorii și un egal.

Dintr-un calcul sumar al câștigurilor înregistrate de Istvan Kovacs rezultă suma de 234.400 dolari pe zece luni, adică 23.440 dolari pe lună.

Suma ar putea fi ușor mai mare, pentru că nu toate sumele sunt publice.


Comentarii Facebook