Duminica 21 Aprilie

Cel mai frumos drum din Ardeal, Drumul Apusenilor, a fost inaugurat. Drumul merge de la Bihor la Cluj


Drumul Apusenilor, cel mai important şi mai spectaculos proiect de infrastructură turistică şi rutieră din judeţul Bihor, a fost inaugurat luni, de o delegaţie a Consiliului Judeţean (CJ). Drumul are o lungime de 56 de kilometri şi a fost realizat cu fonduri europene.

Acest drum face legătura între Defileul Crişului Repede, o zonă turistică importantă a judeţului Bihor, şi Ţara Beiuşului, zona Munţilor Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeţi, în plină dezvoltare şi Defileul Crişului Repede cu Vadu Crişului, Şuncuiuş, Bratca, Bulz. Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone şi face legătura dintre judeţul Bihor şi judeţul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a declarat luni, pentru Agerpres, vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, conform Apuseni.info.

Valoarea totală a proiectului este de 182 de milioane de lei, fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările au fost executate de o asociere de firme, al cărei lider este compania orădeană SC Drumuri Orăşeneşti SA.

Vicepreşedintele CJ Bihor a menţionat că i-a invitat la inaugurarea acestui drum pe cei doi preşedinţi anteriori ai CJ Bihor, Cornel Popa şi Pasztor Sandor.

Domnul Cornel Popa a fost cel care a iniţiat acest proiect şi care a realizat studiul de fezabilitate. De asemenea, a fost prezent şi domnul Pasztor Sandor, preşedintele CJ Bihor în perioada 2016 – 2020, când s-au continuat demersurile pentru realizarea acestui proiect, depunerea cererii de finanţare, proiectul tehnic, s-a realizat licitaţia pentru execuţie. Noi am preluat apoi acest proiect, am insistat ca lucrările să se execute într-un ritm şi la o calitate cât mai corespunzătoare şi astăzi suntem în situaţia fericită în care proiectul este realizat”, a precizat Mircea Mălan.

Comentarii Facebook