Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere. Suma piperată pe care o cer proprietarii pentru legenda transilvăneană


Castelul Bran, situat la granița dintre provinciile istorice Transilvania și Muntenia, într-un cadru natural excepțional între Munții Bucegi și Piatra Craiului, atrage numeroși turiști datorită unei legende: Legenda Contelui Dracula. Zilele acestea castelul a ajuns însă în atenția publicului după ce potrivit unor surse, citate de presă, cel mai bogat om din lume, Elon Musk, fondatorul Tesla și, de vineri, șeful Twitter, ar fi închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, de Halloween, cu miliardari și vedete de la Hollywood.

În Castelul Bran se pot organiza evenimente, de la nunți la petreceri și prețul este pe măsură. 

Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul diferă în funcţie de cerinţele clientului", spunea, în urmă cu câțiva ani, directorul de marketing al Castelului lui Dracula, potrivit a1.ro.

După ce toată lumea a fost luată cu asalt de vestea că Elon Musk ar veni în România pentru a organiza o petrecere monstru de Halloween, la care sunt invitați miliardar lumii și mai multe vedete de la Hollywood, la Castelul lui Dracula, toată lumea s-a întrebat cât costă să organizezi un eveniment la castel. 

În 2010, prețurile săreau lejer de 20.000 de euro pentru o petrecere restrânsă. Un eveniment privat la Castelul Bran poate fi o experiență inedită atât pentru români, cât și pentru străinii care visează la o petrecere neobișnuită. Pentru că prețurile sunt extrem de piperate, nu oricine își permite să organizeze un eveniment la Castelul lui Dracula. O astfel de petrecere a avut loc în 2018, 1000 de americani au petrecut acolo Halloween-ul. Întreaga petrecere a fost organizată de o agenție de turist și fiecare participant a plătit câte 329 de dolari. Asta înseamnă un cost total de 329.000 de dolari.

Se pare că pentru evenimentu privat care a avut loc seara trecută la Bran și despre care se spune că ar fi fost organizat de cel mai bogat om din lume, Elon Musk, s-a încheiat un contract de confidențialitate, astfel nu sunt cunoscute prea multe detalii, nici despre invitații care au luat parte la petrecerea de Halloween, nici despre suma care a fost plătită pentru închirierea castelului.

bran 3.jpeg

Castelul Bran și mitul Contelui Dracula

Castelul Bran era o cetate de graniță construită de Ordinul Cavalerilor Teutoni în 1212, apoi cucerită de sași la sfârșitul secolului al XIII-lea. Pasul Bran-Rucăr, unul dintre cele mai importante pasaje trans-carpatice, a avut o istorie dinamică. Istoria Castelului Bran este legată de Vlad Ţepeş (domnitorul Valahiei). După ce acesta şi-a pierdut tronul, Iancu de Hunedoara (voievodul Transilvaniei) l-a a sprijinit pe Vlad Ţepeş, să ajungă domnitorul Țării Românești, răspunzător pentru protejarea drumului strategic dintre Țara Românească și Transilvania. Acesta este motivul pentru care Vlad Țepeș este legat de Castelul Bran și de istoria sa. În 1836 Castelul Bran și-a pierdut importanța strategică și militară, deoarece frontiera dintre Țara Românească și Transilvania a fost modificată. În 1920, după ce a devenit parte a proprietăților Familiei Regale din România, a fost restaurat. Astăzi Castelul Bran este deschis publicului larg, scrie visitcluj.ro.

Dracula, personajul romanului cu acelaşi nume scris la sfârsit de veac XIX de irlandezul Bram Stoker, este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă, de unde străjuie valea râului şerpuind prin Principatul Transilvaniei.

El este adesea confundat cu Vlad Tepeş, prinţul valah, domn peste castelul, azi ruină, din Principatul Valahia. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula. În capitolul 2 al romanului “Dracula”, la ziua de 5 mai, autorul înfăţişează castelul contelui ca fiind aşezat pe marginea unei teribile prăpastii brăzdate când şi când de crăpături profunde – un hău străbătut de fire argintii, de râuri traversând pădurile prin defileuri adânci. 

Foto: Facebook/Castelul Bran

Comentarii Facebook