Cât a plătit un ardelean pentru șapte cireșe cumpărate în piață


Un bărbat din Alba Iulia a cumpărat dintr-o piață doar șapte cireșe aduse din Spania.

Pentru aceste fructe, românul a plătit aproape cinci lei, scrie Antena 3 CNN.

Aduse din Grecia sau din Spania, cireșele de import sunt primele care au apărut în piețe. Prețul uriaș pentru un kilogram de cireşe îi determină pe unii clienți să cumpere fructe la bucată. 

Românii au trebuit să scoată din buzunare cel puțin 100 de lei, chiar și mai mult, pentru a putea simți, din nou, gustul cireșelor. Comparativ cu cele de import, fructele românești pot fi mai accesibile la preț. 

Din experiența pe care o am în decursul timpului, tot ceea ce am vândut ca și fructe în sistem angro, niciodată nu am vândut peste 15 lei kilogramul. Chiar dacă vorbim de soiuri extratimpurii. Când vorbim de soiuri medii și târzii, prețul a fost undeva cam între 6 și 10 lei per kilogram.

Deci cam așa o să fie și anul acesta. De la ferme, fructele în sistem angro vor pleca undeva între, să zicem, 7-8 lei kilogramul minim și maxim în jur de 15 lei. În rest, dacă în piață va fi 30 de lei kilogramul de cireșe românești, mai mult mai sigur nu este prețul producătorului”, a explicat un specialist pentru Agrointel.

Comentarii Facebook