Când se deschid cele mai frumoase târguri de Crăciun din Transilvania. Startul îl va da Sibiul


Dacă e să ne luăm după vreme, abia am intrat în toamnă, însă cele mai frumoase târguri de Crăciun din Transilvania se pregătesc de deschidere. Startul îl va da Sibiul, urmând ca mai apoi să fie inaugurat evenimentul în Cluj și Brașov.

Târgul de Crăciun a devenit o tradiție în marile capitale europene, dar și în orașele mai mici, care sunt decorate în această perioadă cu nenumărate ornamente și luminițe de Sărbători. Istoria acestor târguri în Europa se întinde pe o perioadă de peste 600 de ani. Încă din secolul XVI erau organizate evenimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în jurul bradului, într-o atmosferă feerică.

Sibiu

sibiu.jpeg

La Sibiu, cu o lună şi jumătate înainte de Crăciun se montează de zor luminiţe pe bulevarde şi se pun la punct ultimele detalii pentru deschiderea Târgului de Crăciun. Inaugurarea va avea loc săptămâna viitoare, în data de 11 noiembrie. Autoritățile se laudă cu brazi uriaşi, de peste 20 de metri, dar şi cu spectacole pe măsură. Târgul de Crăciun din Sibiu își așteaptă vizitatorii în centrul orașului, în perioada 11 noiembrie - 2 ianuarie 2023.

Cluj-Napoca

cluj.jpeg

La Cluj a început numărătoarea inversă până la deschiderea târgului. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi inaugurat pe 18 noiembrie. În acest an, potrivit organizatorilor, târgul va fi chiar mai mare decât în edițiile trecute, iar subiectul principal va fi „relaxarea”.

Avem tema de relaxare, o să-l găsiți pe ren făcând poziții yoga, vom avea mai multe căsuțe ca anul trecut. Vom avea și carusel și roată, tramvaiul lui Moș Crăciun, căsuța lui Moș Crăciun.", a declarat Mihai Oprean, directorul târgului de Crăciun din Cluj-Napoca. Clujenii se vor putea bucura de magia sărbătorilor de iarnă, în Piața Unirii, în perioada 18 noiembrie - 31 decembrie.

Brașov

brasov.jpeg

Brașovul este în toiul pregătirilor de Crăciun. Târgul de Crăciun va funcționa în perioada 30 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023, în Piața Sfatului și în celelalte piețe din Centrul Vechi al Brașovului. Concomitent cu pregătirile pentru târgul festiv, zilele acestea are loc și acțiunea de împodobire a centrului municipiului Brașov.

Oradea

oradea.jpeg

Târgul de Crăciun din Oradea își deschide porțile pe 2 decembrie. În perioada 2 decembrie 2022 – 26 decembrie 2022, vizitatorii orașului se vor putea bucura din nou de magia Sărbătorilor de iarnă, la Târgul de Crăciun Oradea. Organizatorii promit căsuțe cu bunătăți, dulciuri ca-n copilărie, decorațiuni și cele mai frumoase cadouri de Crăciun. Toate se vor așeza cuminți în jurul bradului din Piața Unirii, sub mii de luminițe fermecate.

Comentarii Facebook