Bărbat, îmbrăcat în călugăr, s-a dat drept profet și a făcut scandal în spital. Ce au descoperit polițiștii despre acesta


Întâmplare bizară, ieri, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Un bărbat îmbrăcat în călugăr s-a dat drept profet și a agresat verbal medicii din incintă. Bărbatul, trecut de 70 de ani, a ajuns la sediul poliției și apoi la Psihiatrie. 

Un bărbat în vârstă de peste 70 de ani s-a prezentat joi, 15 septembrie, la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, îmbrăcat în călugăr și pretinzând că este profet. Deși a fost întrebat de nenumărate ori care îi este numele, bărbatul a refuzat să se legitimeze și a agresat verbal mai multe cadre medicale dar și pacienții aflați în sala de așteptare a secției UPU. 

Ulterior, s-a solicitat intervenția polițiștilor, după ce bărbatul nu a vrut să părăsească sala de așteptare a spitalului. „Călugărul” a fost luat de autorități, dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și de acolo la Psihiatrie. 

Bărbatul figura în baza de date a polițiștilor ca fiind agresor sexual

La data de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița – Biroul de Ordine Publică au condus la sediul poliției un bărbat care se manifesta agresiv verbal. Acesta era îmbrăcat în haine de călugăr. A refuzat să comunice datele sale de identificare personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, susținând că este profet”, au transmis polițiștii bistrițeni, potrivit Bistrițeanul

La sediul poliției, în urma controlului corporal efectuat, asupra lui a fost descoperite  sume de bani: 5.728 lei, 265 euro, 10 lire, 50 lei moldovenești, înscrisuri și obiecte bisericești. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu are calitatea de călugăr

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit faptul că este vorba despre un bărbat de 71 ani, din București.

Polițiștii au constat că acesta figurează în Registrul Agresorilor Sexuali. Acesta nu s-ar fi prezentat la citația polițistului desemnat cu supravegherea. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au readus la cunoștință obligațiile pe care le are, însă a refuzat să se conformeze, fiind înștiințat polițistul care îl are în supraveghere. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru înșelăciune, iar bărbatul a fost internat pe Secția Psihiatrie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, au mai transmis autoritățile din Bistrița. 


Comentarii Facebook