Apariție surprinzătoare într-o comună ardeleană! Un splendid exemplar de râs s-a cocoţat pe o maşină, speriat de câinii localnicilor - VIDEO


Apariţie neaşteptată într-o comună din Bistriţa-Năsăud! Un splendid exemplar de râs a coborât din pădure, aproape de miezul nopţii, pe străzile din comuna Ilva Mare.     

Alertați de câini, localnicii din zonă au ieșit din case și mare le-a fost mirarea să vadă, pe plafonul unei mașini, animalul speriat. Vizita s-a terminat cu bine, întrucât râsul s-a făcut imediat nevăzut iar oamenii s-au bucurat de frumuseţea lui şi de faptul că nu au fost păgubiți de fiară.

Râsul este un prădător foarte discret, rar văzut în libertate. Trăiește în libertate circa 17 ani. Prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari.

Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Acesta este un vânător solitar.

Comentarii Facebook