Alunecări de teren pe Autostrada A10 Sebeș - Turda - VIDEO


Alunecările de teren pe loturile 1 și 2 din Autostrada A10 Sebeș - Turda, între zona de la Alba Iulia Nord, mai precis dealul de la Pârâul Iovului și intersecția cu DN1 la Oiejdea, dau bătăi de cap celor doi constructori ai loturilor 1 și 2, scrie albaiuliainfo.ro

Pe lotul 1, în luna iulie 2020, din cauza ploilor abundente s-a produs o alunecare masivă de teren, în zona dealului de la Pârâul Iovului care a luat-o la vale, cu tot cu ancore, afectând o parte mică din corpul autostrăzii. Ulterior antreprenorul Pizzarotti, în urma unei expertize tehnice a luat măsuri de remediere, excavând practic locul în care a fost alunecarea de teren. 

Pe lotul 2, grecii de la Aktor au și ei probleme cu solul argilos. S-au pus coloane forate, dar la kilometrul 19, în zona Oiejdea, s-a apelat la pământ de umplutură pentru a putea ține sub control o potențială alunecare de teren.

În acest moment, există deplasări între tronsoanele zidurilor de sprijin. S-ar putea să se recurgă la drenarea apei, ancore suplimentare sau execuția unor piloți forați suplimentar.

Comentarii Facebook