Ce amendă usturătoare riscă toți românii care stau la bloc. Plăcerea de sezon care te poate costa 3.000 de lei


Românii sunt mari iubitori de grătare, mai cu seamă de 1 Mai, însă, se pot alege cu amenzi colosale, dacă locuiesc la bloc și încalcă regulile de conviețuire socială la antrenamentele pentru marea sărbătoare a micului.

Românii care iubesc grătarele, dar nu vor să se deplaseze într-un loc permis pentru organizarea acestuia, se pot alege cu amenzi între 1.000 și 3.000 de lei dacă instalează grătarul pe balcon la bloc, deoarece încalcă legea care menționează regulile pentru picnic. Vecinii care intenţionează să-şi exerseze talentul pe balcon la acest sfârşit de săptămână pentru a deveni nişte virtuozi ai grătarului de 1 Mai trebuie să ştie că amenda plătită le poate aduce porţii frumoase direct de la Cocoşatu fără să se mai afume cu altceva decât berea de la supermarket.

Deși tentația este mare, mai ales acum, de 1 Mai, nerespectarea acestei reguli atrage amenzi usturătoare. Pentru data de 1 Mai, toți românii se pregătesc să facă un grătar pe care să sfârâie cea mai delicioasă carne. Din păcate, nu toți au posibilitatea de a merge la iarbă verde, așa că unii sunt tentați să improvizeze la bloc.

Ca în fiecare an, autoritățile trag un semnal de alarmă. Grătarele nu pot fi aprinse oriunde, cu atât mai puțin în balcoanele de la bloc. Românii pot întinde grătarele doar în spațiile speciale amenajate.

Cine alege să ignore regulile și face grătar pe balcon, riscă amenzi usturătoare. Este mai mult decât evident că atmosfera și fumul emanat de focul de pe grătar va fi deranjant pentru vecini. În această situație, aceștia au tot dreptul să sune la poliție.

Dincolo de faptul că este deranjant, aprindere grătarului pe balcon poate fi și periculoasă. Un moment de neatenție este suficient pentru ca totul să se transforme într-o tragedie cu victime colaterale.

În cazul în care este chemată poliția, situația se complică. Cel care a aprins grătarul pe balconul blocului va primi o amendă destul de mare pe care va fi nevoit să o plătească. O astfel de petrecere cu grătar pe balcon poate costa 5.000 de lei. Aceeași regulă se aplică și celor care fac grătar în fața blocului.

Nici cei care merg în locurile special amenajate nu scapă de reguli. Cei care fac grătare în astfel de spații, trebuie să supravegheze mereu flacăra pentru a nu se produce incendii de vegetație.

De asemenea, este foarte important să nu hrănească diversele animale care și-ar putea face apariția datorită mirosului de carne. Unele dintre ele s-ar putea să fie agresive și periculoase.

La fel de esențială este și curățenia de după grătar. De cele mai multe ori, românii tind să lase în urma lor munți de gunoaie. Autoritățile îi îndeamnă pe toți să strângă resturile lăsate în urmă dacă vor să stea departe de amenzi.

Află unde ai voie să faci grătar la iarbă verde, fără să fii amendat. De 1 mai, locurile amenajate sunt foarte căutate. Românii sărbătoresc Ziua Muncii pe data de 1 mai. Vezi care sunt locurile special amenajate pentru un grătar la iarbă verde, în apropierea Capitalei.

În fiecare an, de 1 Mai, românii plănuiesc să petreacă pe cinste. Cei care nu aleg să plece într-o minivacanță, sunt în căutarea unui loc special amenajat pentru un grătar pe cinste. Potrivit legii, organizarea grătarelor în aer liber este permisă doar în anumite spații, echipate cu cele necesare

Conform Legii nr. 54 din 2013, persoanele care aprind grătarul în locuri neamenajate se expun riscului de a primi amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei. Iată unde poți merge la iarbă verde cu familia și prietenii, fără să fii amendat!

Atenţie, şi la picnic trebuie respectată legea. Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează astfel:

Aprinderea focului în spații neamenajate / aprinderea focului în spații amenajate, fără supravegherea acestuia – între 2.000 și 5.000 de lei amenda; Desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/ sau a zonelor indicate pentru acestea – între 1.000 și 3.000 de lei amenda;

Se dă amendă, de la 100 la 500 de lei pentru distrugerea, modificarea, degradarea panourilor informative, a marcajelor, indicatoarelor, construcțiilor, împrejmuirilor din spațiile special amenajate; De la 100 la 200 de lei pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea în zone neamenajate, satisfacerea necesitaților fiziologice în zone neamenajate, folosirea produselor de igienă personală la o distanță mai mică de 30 de metri de cursurile de apă, spălarea vaselor în apele din vecinătate.

Comentarii Facebook