VIDEO. Iată cum arată interiorul mormântului mega luxos al legendarului Pele - Sicriu de aur, gazon, și statui ale fotbalistului brazilian


Regele fotbalului s-a stins din viață în urmă cu un an, însă brazilienii îl tratează în continuare pe Pele ca pe un adevărat rege al sportului. 

Mausoleul lui Pele de lângă clubul Santos este exemplul perfect al devoțiunii brazilienilor pentru cel considerat de către mulți, cel mai bun jucător din toate timpurile.

Mausoleu cu 14 etaje, în Santos, Brazilia

Presa internațională a publicat imagini din interiorul mormântului opulent al lui Pele din Brazilia- are sicriu de aur, iarbă artificială și fotografii cu golurile legendei braziliene pe toții pereții.

După cariera fenomenală a regelui Pele, atât cu echipa de club Santos, dar și cu naționala Braziliei pe scena mondială, mormântul său unic în lume simbolizează moștenirea iconică a legendarului brazilian, potrivit Daily Star.

Cimitirul vertical are peste 16.000 de morminte, iar mormântul lui Pele se află la etajul 9, în onoarea tatălui său Didinho, care purta acest număr pe tricoul de atacant.

Două statui ale marelui fotbalist stau la intrarea memorialului, una cu un steag Santos și cealaltă cu un steag brazilian.

Mormântul lui Pele a fost deschis recent publicului, iar oamenii au venit în număr mare să aducă un omagiu legendei din Santos.

pele 3.png

Înăuntru, pe un gazon artificial se află sicriul aurit al lui Pele- care poartă numele lui, data nașterii și data morții sale.

Fiul lui Pele, Edinho, a fost unul dintre primii care au vizitat mormântul și a recunoscut reporterilor că se luptă cu pierderea tatălui său, adăugând reporterilor: „Dar suntem, de asemenea, foarte mândri și fericiți de toată afecțiunea și reverența care se revarsă în continuare".

Cimitirul are, de asemenea, un muzeu auto- unde fanii pot vedea Mercedes Benz S-280 pe care compania l-a dat lui Pele în 1974 pentru a comemora al 1000-lea gol al său.

Mormântul este situat la mai puțin de 1 km de stadionul lui Santos, unde Pele a jucat cea mai mare parte a carierei sale.

Comentarii Facebook