Victorie categorică pentru baschetbaliștii de la U-BT în meciul cu CSM Constanța. Clujenii s-au calificat în finala Cupei României



U-Banca Transilvania a obținut calificarea în finala Cupei României, după ce a depășit-o în manieră autoritară pe CSM Constanța. La final, tabela a indicat 92-67 în favoarea baschetbaliștilor clujeni, care se vor duela cu Rapid București în marea finală.

Clujenii nu le-au dat prea multe șanse constănțenilor, care au condus o singură dată pe tabela de marcaj, chiar după primul atac, fructificat de Griffin. Baschetbaliștii de la U-BT au  răspuns cu o triplă a lui Mokoka, apoi s-au desprins la 12-4, în urma unui coș al lui Patrick Richard. Același Patrick Richard a marcat pentru 20-9, numai că CSM a limitat din diferență grație lui Griffin și Henderson. 

Drept urmare, U-Banca Transilvania a terminat primul sfert cu scorul de 27-21, apoi ecartul a crescut până la pauză. Gazdele au mers la 17 puncte, 47-40, și nu au făcut pași greșiți. Alb-negrii au oferit un joc consistent pe ambele faze, astfel că fiecare jucător trimis pe teren de Mihai Silvășan a reușit să contribuie cu puncte.

 ,,Mâine vom juca cu trofeul pe masă, asta ne și doream. Am împărțit minute oarecum egale jucătorilor, ne doream lucrul acesta. Mă bucur că am câștigat și vom fi pregătiți pentru finala de mâine.

Am vrut să avem mai multe energie, în ultimele meciuri am început mai prost și am ales o formulă care să ne dea mai multe energie. Trebuia să avem mai multă energie în apărare, de acolo pleacă forța noastră ca echipă. Asta s-a văzut astăzi.

Rapid este o echipă bună și cu siguranță nu îi vom subestima. Meciul nu se va câștiga dinainte. Va trebui să muncim pentru trofeu și să jucăm un baschet de calitate.”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.

Finala Cupei României va avea loc duminică, de la ora 20.30,  în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Deţinătoarea trofeului este campioana U Banca Transilvania Cluj, care a adunat cinci trofee începând din 2016.


Comentarii Facebook