VICTOR PIŢURCĂ, condamnat cu suspendare în dosarul Valiza

 

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost condamnat numai cu suspendare în Dosarul Valiza.

 

Pițurcă a primit un an de închisoare cu suspendare, sentința fiind dată chiar înainte de amicalul cu Trinidad Tobago. 

 

Antrenorul a fost acuzat de favorizarea infractorului. Conform rechizitoriului realizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, Gigi Becali i-ar fi promis fiecărui jucător al clubului ”Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

 

În 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la ”Universitatea Cluj” pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu ”CFR 1907 Cluj”, caz în care Steaua ar fi câștigat campionatul.

 

Gigi Becali, CONDAMNAT în DOSARUL VALIZA la 3 ANI de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE

Comentarii Facebook