Gigi Becali, CONDAMNAT în DOSARUL VALIZA la 3 ANI de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE

 

Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în DOSARUL VALIZA. 

 

Victor Puţurcă a primit un an de închisoare cu supendare. 

 

Teia Sponte a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. 

 

Gheorghe Marino a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. 

 

Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru dare de mită. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus condamnarea finanțatorului Stelei și confiscarea sumeid e 1,7 milioane de euro.

 

În urmă cu un an, trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe au hotărât achitarea inculpaţilor, printre care Gigi Becali şi Victor Piţurcă.

 

Procesul "Valiza" a inceput in 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, insa pe 6 octombrie magistratii clujeni au admis cererea de declinare a competentei catre ICCJ, avand in vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obtinut-o pe parcurs.

 

Patronul Stelei a fost acuzat ca, in primavara anului 2008, a incercat sa ii "stimuleze" pe jucatorii echipei U Cluj cu 1,7 milioane de euro sa isi apere corect sansele, in ultimul meci al campionatului, care putea sa decida castigatoarea titlului. CFR Cluj a castigat cu 1-0 si oamenii lui Gigi Becali, in frunte cu Teia Sponte, au fost ridicati de mascati si dusi la DNA Cluj.

 

Valiza a fost confiscata si predata BNR, iar Becali este judecat pentru dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Comentarii Facebook