Vezi documentele care îl vor trimite pe Copos la închisoare. Totul i se trage de la jucătorul clujean Dulca



Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti a decis retrimiterea dosarului privind pe „regii” fotbalului românesc, la rejudecare deşi probele în acest dosar sunt clare ca lumina zilei. Cel puţin pentru unii dintre ei, cum ar fi cazul lui George Copos. Cu toate acestea magistraţii au decis returnarea dosarului, fapt de presupune încă o tărăganare cu doi ani a judecării acestuia.

Judecătorii au cerut efectuatea unei expertize financiare pentru a se stabili dacă societăţile care administrează clubul de fotbal au fost sau nu prejudiciate de manevrele evazioniste ale celor implicaţi. Aceasta expertiză nici nu este necesară deoarece prin metoda folosită, şi anume diminuarea în fals a valorii din contracte, erau prejudiciate şi cluburile şi bugetul statului.

Ştiridecluj.ro vă prezintă documente care se regăsesc ca probe în dosarul afla pe masa judecătorilor de la ICCJ.

Povestea pe scurt sună aşa. În 1999, Rapid Bucureşti, condus de George Copos, l-a vândut pe jucătorul clujean, trecut pe la CFR Cluj şi la U Cluj, Cristian Dulca, către clubul de fotbal din Coreea de Sud, Pohang Steelers, contra sumei de 600.000 de dolari. În actele contabile ale clubului FC Rapid Bucureşti, tranzacţia a fost înregistrată, în fals cu suma da 120.000 de dolari.

În urma acestei manopere abuzive, Copos a fentat să plătească bugetului de stat taxe după suma reală de transfer, 600.000 de dolari, adică aproximativ 96.000 de dolari.

Într-un document al Federaţiei Române de Fotbal, ridicat de DNA şi depus la dosarul penal, este dezvăluit întreg modul de operare. “Se reţine faptul că UFC Rapid a înregistrat la FRF, un contract de transfer încheiat cu clubul de Pohang Steelers privind jucătorul Dulca Cristian, iar acest contract ca indemnizaţie de transfer suma de 120.000 de dolari. Acest document este în opinia comisiei un contract simulat, contractul real fiind arătat la pct. a. (n.n. la pct. a se arată că suma totală de transfer a fost de 600.000 de dolari)”.

În realitate, clubul din Coreea de Sud a efectuat trei plăţi, prin ordine de plată, 120.000 dolari în contul Rapid Bucureşti, al doilea 150.000 de dolari în contul unui impresar, Sică Puşcoci, şi al treilea 330.000 de dolari, tot într-un cont separat al celor de la Rapid Bucureşti.

 

George Copos este învinuit de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani.

 

 

Comentarii Facebook