Veste șocantă în Liga I. Un patron bogat se retrage din fotbal


Omul de afaceri Adrian Porumboiu a anunțat că se retrage oficial din fotbal si a cerut ca numele să nu-i mai fie asociat cu FC VAslui, prin intermediul unei scrisori deschise.

Iată scrisoarea lui Adrian Porumboiu, în care explică de ce a decis să se retragă:

Am ales această cale de comunicare într-un moment decisiv al activităţii mele legate de fotbal.

Am activat ca arbitru timp de 14 ani în prima ligă, din care 10 ani ca arbitru internaţional. Întreaga mea carieră de arbitru a fost impecabilă din punct de vedere moral. Absolut nimeni nu poate afirma că a făcut un aranjament cu mine în legătură cu jocul pe care urma să-l arbitrez sau l-am arbitrat. După ce am terminat cu arbitrajul am continuat ca observator de arbitri în campionatul intern şi pe plan internaţional. În această calitate am oficiat la cel mai înalt nivel, Champions League, observând printre cei mai buni arbitri din Europa (Pierluigi Collina, Roberto Rosetti, Marc Batta, Kim Milton Nielsen, Markus Merk, Mejuto Gonzales, Lopez Nietto, Medina Cantalejo), cât şi jocurile Bayern Munchen - Manchester United, Milan - Barcelona, Barcelona - Bayer Leverkusen, Olympiakos Pireu - Manchester United, Olympiakos Pireu - Ajax Amsterdam etc.

Şi dacă toate mergeau excelent în legătură cu ce mi-a plăcut cel mai mult, fotbalul, a trebuit să fac următorul pas, despre care întâmplările ulterioare mi-au dovedit că a fost greşit.

Am vrut să ofer unui oraş ca Vasluiul, oamenilor de aici, o bucurie prin echipa de fotbal, dar mai ales o ieşire dintr-un cotidian marcat de imagini negative. În mare parte am reuşit, dar eforturile financiare şi mai ales pasiunea pe care am pus-o nu au avut efectul scontat. Creând o echipă bună, apreciată ca având, campionate la rând, cel mai spectaculos joc, nu am câştigat niciun trofeu.
Explicaţia este una singură. N-am câştigat pentru că n-am trişat. Jocul de fotbal, ca orice sport, trebuie să se dispute doar pe teren. Din păcate, marea majoritate a campioanelor noastre din ultimii ani au fost decise prin cotloane, nu pe teren. Aranjamente evidente între echipe, decizii direcţionate ale arbitrilor, Comisii care au judecat şi judecă după interesul unora.

Dezamăgirea a fost pe măsură şi chiar dacă am spus de mai multe ori că mă retrag, din acele momente chiar eram retras!
Am continuat să sprijin financiar echipa, implicându-mă mai mult decât doar cu câteva sfaturi. Inconsecvenţa mea, apariţiile televizate după ce-mi anunţasem retragerea, au lăsat imaginea unui om nehotărât.
Pentru a nu exista niciun fel de dubii în legătură cu astfel de decizii, anunţ oficial şi rog presa să nu-mi mai asocieze numele cu FC Vaslui.

FC Vaslui va funcţiona în prima ligă mulţi ani şi fără mine! Echipa este bunul şi proprietatea oamenilor din acest oraş, este administrată şi condusă de Ciprian Damian şi Dragoş Iftimie. Sunt convins că Primăria, care deţine în jur de 20% din club, şi Consiliul Judeţean se vor implica. Clubul are un buget care-i va permite să facă performanţă, provenit din drepturile TV, publicitate, marketing, vânzări de jucători, sponsorizări etc.

Dacă toţi iubitorii de fotbal au o echipă preferată, îmi voi permite să rămân suporterul lor şi să mă bucur pentru victoriile pe care le vor obţine.

Adrian Porumboiu
21 iunie 2013

Comentarii Facebook