Veste BOMBĂ pentru Bute. Are ofertă de meci pentru centura de campion mondial


Lucian Bute a primit o ofertă de nerefuzat care îl poate ajuta să redevină campion mondial la box.

Jean Bedard, preşedintele clubului canadian Interbox, a declarat că avut discuţii cu World Boxing Council în urma cărora i s-ar oferi lui Lucian Bute un meci pentru titlu mondial. Meciul ar putea fi disputat în luna mai, potrivit realitatea.net.

Andre Ward, actualul deţinător al titlului mondial WBC la categoria supermijlocie, va pierde centura la masa verde din cauza accidentării suferite la sfârşitul anului 2012. Astfel centura va deveni vacanta.

WBC îl va ridica pe Ward la statutul de "campion emerit". În urma acstui fapt, va fi organizat un meci, în 16 februarie, în Atlantic City, între muntenegreanul Nikola Sjekloca şi camerunezul Sakio Bika, pentru titlul interimar. Învingătorul dintre cei doi va lupta cu Lucian Bute, cel mai probabil în luna mai, în Canada.

"Aşa ne-au comunicat cei de la WBC, iar pentru noi este o opţiune bună. Nimic nu este finalizat, dar am vorbit cu Lucian şi este de acord cu această direcţie. Este cea mai bună opţiune pentru noi în acest moment. Dacă Lucian ia centura WBC are nenumărate posibilităţi. Ar putea lupta cu Andre Ward sau ar putea organiza un meci pentru unificarea centurilor cu Froch", a declarat Jean Bedard.

Comentarii Facebook