US Open 2019: Favoriți, program, premii și unde putem vedea ultimul Grand Slam al anului


Cateva zile ne mai despart de debutul ultimului turneu de Mare Slem din calendarul competitional 2019, iar organizatorii au dat publicitatii toate detaliile de care ai nevoie inainte US Open. In perioada 26 august - 8 septembrie, la New York, in complexul de la Flushing Meadows se va disputa cea de-a 52-a editie de US Open.

US Open este ultimul dintre cele patru turnee de Grand Slam din intreg sezonul si incepand cu aceasta editie, este cel mai premiat din istorie. Organizatorii au un buget de premiere de aproximativ 58 de milioane de dolari, cu 13% mai mult fata de cel de anul trecut. Editia din 2019 se va disputa in binecunoscutul complex Flushing Meadows - Corona Park, acolo unde jucatorilor le sunt puse la dispozitie 22 de terenuri pe care pot juca simultan, plus multe alte terenuri de antrenament. Dintre aceste arene trei sunt cele mai mari, depasind 8.000 de locuri:

Ashton Gate Stadium - 23.711 locuri

Louis Armstrong Stadium - 14.061 locuri

The Grandstand - 8.125 locuri

Cand incepe si desfasurarea pe zile a US Open 2019

Calificarile sunt in plina desfasurare, sportivi romani sunt si ei in cursa pentru a prinde un loc pe tabloul principal. Irina Begu va juca in turul al doilea al calificarilor cu jucatoare aflata pe locul 155, Jana Cepelova. Turneul propriu-zis va incepe in data de 26 august, cu primul tur al celor doua probe de simplu si se va incheia pe 8 septembrie, cu finala masculina a probei de simplu.

Nu este deloc usor, pentru a castiga un turneu de Grand Slam, un sportiv este nevoit sa joace sapte meciuri. In primele tururi vor avea timp sa respire, pentru ca, pana in turul al treilea vor avea timp aproape o zi intre meciuri. Greul incepe dupa prima saptamana, cand jucatorii vor avea meciuri zilnic.

Turul I: 26 - 27 august

Turul II; 28 - 29 august

Turul III: 30 - 31 august

Turul IV: 1 - 2 septembrie

Sferturi de finala: 3 - 4 septembrie

Semifinale feminin: 5 septembrie

6 septembrie: semifinale simplu masculin; finala dublu masculin

7 septembrie: finala feminin, finala dublu mixt

8 septembrie: finala masculin, finala dublu feminin

Premii

Organizatorii US Open au marit bugetul fata de anul trecut cu 13%, asta inseamna ca fondul total de premiere este de 58 de milioane de dolari. Este cel mai mare buget din istorie, ceea ce a insemnat si marirea premiului acordat jucatorilor care vor triumfa. Simpla prezenta pe tabloul principal aduce concurentilor un premiu substantial, in valoare de 58.000 de dolari.

In ultimii sase ani, premiile acordate pentru Grand Slam-ul nord-american au crescut substantial. Fata de editia din 2013, fondul acesta de premiere a crescut cu 67%, de la 34.252.000 la 57.238.700. US Open este si primul turneu de asemenea anvergura care a introdus remuneratie egala pentru castigatorii tablourilor de simplu.

Castigator - 3.85 milioane de dolari

Finalist - 1.9 milioane de dolari

Semifinalist - 900.000 de dolari

Sferturi de finala - 500.000

Turul IV - 280.000

Turul III - 163.000

Turul II - 100.000

Turul I - 58.000

Favoriti

In privinta favoritilor de anul acesta, singura ierarhie care se respecta este a tabloului masculin. Novak Djokovic este principalul favorit al expertilor in materie de tenis, cat si al caselor de pariuri. El este urmat de Rafael Nadal si de Roger Federer. Elvetianul este si sportivul cu cele mai multe editii de US Open castigate care este inca in activitate. A reusit de cinci ori sa triumfe in Statele Unite ale Americii. 

Pe tabloul feminin lucrurile nu s-au schimbat de-a lungul timpului. Serena Williams ramane principala favorita pe suprafata dura, ea a fost mereu o sportiva care a plecat cu prima sansa acolo, cu toate ca anul trecut Naomi Osaka a fost cea care a triumfat. Nipona este a treia favorita, la egalitate cu Ashleigh Barty. In continuare pe locul 4 in clasamentul general Simona Halep este a doua in topul favoritelor la castigarea US Open, daca ne luam dupa cotele listate la agentiile de pariuri. Triumful Simonei la Flushing Meadows o poate readuce pe prima pozitie, avand in vedere ca la US Open va fi in joc si locul 1. Este cea mai bine clasata sportiva din Romania si una dintre cei cinci romani deja calificati pe tabloul principal al editiei din 2019 a Marelui Slem nord-american.

Televizare

Ca in fiecare an, US Open este principala atractie in luna august. Este singurul turneu de asemenea anvergura care se mai disputa pana la sfarsitul anului, din seria celor patru de Mare Slem. Fanii din intreaga lume vor putea vedea la ore rezonabile cele mai interesante meciuri de tenis programate. Prin urmare, intre New York si Romania este o diferenta de sapte ore. Daca in Romania este ora 7:00 AM, atunci in New York este 00:00.

Si, totusi, exista posibilitatea ca cele mai tari meciuri sa fie urmarite in direct, de la o ora rezonabila pentru Romania. Eurosport transmite din nou aceasta competitie, fiind singurul post de televiziune din Romania care are acest drept. Nu este singura posibilitate, exista si multiple posibilitati de streaming sporturi online, unde iti poti alege direct meciul pe care vrei sa-l urmaresti. Spre deosebire de postul tv, unde vezi imagini de la cele mai importante meciuri ale acelui moment.


Comentarii Facebook