Super competiție de gimnastică ritmică la Cluj. Are loc World Challenge Cup - FOTO


Peste 70 de sportive din 23 de țări participă, în perioada 23 – 25 august, la BT Arena, la prima competiție de gimnastică ritmică de tip World Challlenge Cup.

Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat, joi, că România va fi reprezentată de două sportive, Denisa Mailat, de la CSA Steaua București, și Andreea Verdeș, de la CSS Unirea Iași.

Cluj-Napoca găzduiește în perioada 23 – 25 august prima competiție internațională de gimnastică ritmică de tip World Challenge Cup organizată vreodată în România. La 16 ani de la reînființarea federației, perioadă în care am încercat să menținem gimnastica ritmică românească în elita mondială, introducem România și orașul Cluj-Napoca în circuitul competițiilor World Challenge Cup, ceea ce este o onoare pentru noi. La eveniment participă peste 70 de gimnaste din 23 de țări, România având înscrise două sportive, ambele participante la Campionatul Mondial de Calificare la Jocurile Olimpice – Denisa Mailat, de la CSA Steaua București, campioană națională, și Andreea Verdeș, de la CSS Unirea Iași. Ne așteptăm să vedem performanță și spectacol datorită nivelului ridicat de pregătire a gimnastelor care vor evolua la BT Arena. Va fi un regal de gimnastică ritmică, vor fi cele mai bune opt gimnaste la fiecare obiect, printre care și campioana mondială, Linoy Ashram, din Israel”, a spus Deleanu. 

Competiția World Challenge Cup este organizată de Federația Română de Gimnastică Ritmică cu două săptămâni înaintea Campionatului Mondial de Calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, care va avea loc la Baku, în Azerbaijan. 

Comentarii Facebook