Universitatea Cluj a realizat cel de-al șaptelea transfer al verii: Laurențiu Brănescu, fostul portar Juventus Torino, alături de echipa clujeană


 Echipa clujeană „U” a bifat cea de-a șaptea mutare a verii, transferul unui goalkeeper în vârstă de 28 de ani.

Laurențiu Brănescu (28 de ani) este, începând de astăzi, noul jucător al Universității. Portarul cu o înălțime de 1,94 m originar din Râmnicu Vâlcea s-a alăturat lotului condus de Erik Lincar înainte de plecarea în cantonamentul din Austria.

Laurențiu Brănescu a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea, iar la vârsta de 17 ani a fost transferat de unul dintre cele mai mari cluburi ale Italiei, Juventus Torino. A jucat timp de două sezoane pentru Juventus Primavera, unde a strâns 44 de meciuri, reușind să câștige Turneul Viareggio (2011/2012) și Supercupa Italiei la nivel de juniori (2012/2013)”, au anunțat clubul clujean.

Deși s-a antrenat de mai multe ori alături de seniori și a făcut parte din lotul lui Juventus la câteva jocuri, Brănescu nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a torinezilor. A făcut pasul la nivel de seniori în tricoul celor de la Stabia, echipă de Seria B unde a fost împrumutat de Juventus. A mai jucat sub formă de împrumut la Virtus Lanciano (Seria B din Italia), Haladas (Ungaria), Omonia Nicosia (Cipru)”, au mai adăugat reprezentanții „U” Cluj. 

A jucat la Dinamo București, dar cea mai bună perioadă trăită de fotbalist a fost când a jucat pentru Kilmarnock FC, liga 1 Scoția

La începutul sezonului 2016/2017, Laurențiu Brănescu ajungea sub formă de împrumut la Dinamo București. În acel an reușea să câștige Cupa Ligii României alături de „alb-roșii”. A mai jucat un an la Dinamo, bifând în total 24 de partide la echipa de pe „Ștefan cel Mare”.

Cea mai bună perioadă petrecută de Laurențiu Brănescu în afara țării a venit în sezonul 2019/2020, când a jucat pentru Kilmarnock FC, formație din prima ligă a Scoției. A strâns 30 de meciuri în poarta scoțienilor, clasându-se pe locul opt la finalul campionatului.

După o perioadă îndelungată când a jucat sub formă de împrumut, fiind legat de Juventus Torino, Laurențiu Brănescu a decis să încheie înțelegerea cu torinezii și să pornească pe un nou drum.

În 2021 s-a întors în țară

Pe 10 ianuarie 2021, portarul ajungea la Politehnica Iași, apărând buturile ieșenilor în 18 partide de campionat. În sezonul 2021/2022, Laurențiu Brănescu a jucat sub culorile celor de la Farul Constanța”, a mai anunțat clubul clujean.

laurentiu branescu echipa.PNG


Comentarii Facebook