Un suporter U Cluj lansează o colecție de haine pentru femeile ULTRAS din galeriile de fotbal

 

Un clujean lansează o colecție de haine dedicate femeilor-ultras. 

 

Desenele cu cele 9 piese vor fi expuse joi, 6 februarie, în cadrul expoziției de semestru al clasei de Design vestimentar, anul 1, din cadrul Școlii de Arte ”Tudor Jarda” Cluj. 

 

Vernisajul va avea loc de la ora 17.00 în Sala 11E, de la etajul 1 al școlii, aflate pe Strada Fabricii de Zahăr la numărul 51, în cadrul expoziției de semestru ce are ca subiect colecțiile elevilor din anul I la secția de Design vestimentar. 

 

Intitulată ”UltraAs”, seria de haine abordează cu îndrăzneală un subiect deloc dezvoltat și anume cel al părții feminine a facțiunilor dure din galeriile de fotbal.

 

Bazată pe duritate și violență prin formele abordate, dar cu o veselie contrastantă subliniată de culorile vii folosite în îmbrăcămintea experimentală, autorul colecției caută să descrie cât mai fin trăirile și întreaga viață a iubitelor și a soțiilor din „famiile-ultras”, care meci de meci cântă și se manifestă pe arenele sportive pentru echipele lor de suflet. 

 

Mai departe, designerul caută să înglobeze în viața femeilor-ultras și celelalte direcții în care mesajele lor să fie îndreptate și anume răspunsul la decizii politice, sociale și de orice altă natură. 

 

Prin “UltraAs” caut să readuc aminte femeilor ultras faptul că locul lor nu este exclusiv pe un stadion de fotbal sau o sală de baschet. Locul lor este alături de perechea lor atât în stradă, cât și în drumul spre înfruntarea unor decizii politice sau de orice altă natură care le implică. Vorbesc de lucruri simple, dar mai ales de lipsa fricilor care mănâncă la fel ca rugina poporul român, popor care, în cazul în care vom mai acționa în grupuri mici și dezmășate și toți împreună, alături cu soțiile, mamele și bunicile noastre, își va pierde și ultimele rămășițe din șira spinării care cu greu o mai vedem și în ziua de azi”, explică Mihai Hendea.

 

Motivul temei abordate de Mihai Hendea în colecția sa sunt cei 9 ani petrecuți cu sufletul și, de cele mai multe ori, și cu prezența fizică alături de ”armata” care apără simbolul orașului în care și-a făcut studenția, și anume greu-încercata galerie a echipei Universitatea Cluj, care, în momentul actual se află, poate, în cele mai negre momente.

 

Colecția “UltraAs” va fi lansată sub marca NIȘTE haine.

 

Născut în județul Sălaj, Mihai Hendea activează ca și jurnalist în Cluj-Napoca. Mihai este elev în anul 1 la Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj, la secția de Design vestimentar, la clasa profesoarei Călina Langa. 

 

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj se află sub tutela Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook