Un nou transfer în Liga 1. Lóránd Fülöp, un mijlocaș ofensiv se alătură lotului condus de Eugen Neagoe


Universitatea Cluj a anunţat, luni, pe site-ul său oficial, transferul mijlocașului ofensiv Lóránd Fülöp (25 ani), care a evoluat ultima oară la formaţia FC Voluntari.

FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor, cel mai nou nume care se alătură lotului condus de Eugen Neagoe fiind mijlocașul ofensiv Lóránd Fülöp (25 de ani).”, anunță FC Universitatea Cluj.

Fülöp are două prezențe în tricoul naționalei U21 a României, în partidele amicale cu Spania și Danemarca, meciuri ce au avut loc în martie 2019. De asemenea, mijlocașul a făcut parte din lotul lui Mirel Rădoi la turneul final al Campionatului European U21 din 2019, când „tricolorii” au ajuns până în semifinalele competiției.

Lóránd Fülöp a început fotbalul în orașul natal la ACS Kinder Târgu Mureș. În perioada junioratului a mai trecut pe la FC Ardealul Cluj și Sepsi OSK. În 2016, jucătorul a fost transferat de FC Botoșani, echipă la care a debutat în fotbalul profesionist. În sezonul 2016/2017, primul la nivel de Liga 1, mijlocașul a bifat 18 apariții, marcând patru goluri și reușind să ofere două pase decisive. A început sezonul următor cu trei goluri în cinci partide, însă o accidentare gravă la ligamentele încrucișate l-au ținut departe de teren pentru o bună parte din an. A revenit în play-out-ul acelei ediții de campionat, când a mai fost utilizat în șase partide, marcând un gol în ultima etapă cu Gaz Metan Mediaș, scrie fcucluj.ro. 

fulop.png

În ciuda accidentării suferite în anul precedent, Lóránd a avut un sezon 2018/2019 cu evoluții solide. A strâns 25 de meciuri pentru echipa din nordul Moldovei, marcând opt goluri și oferind patru pase decisive. Pe 22 iulie 2019, jucătorul era transferat în Ungaria de către Puskás Akadémia. A strâns patru meciuri și un gol, iar în a doua parte a sezonului a fost împrumutat la Sepsi OSK. Pentru formația covăsneană a bifat 14 partide în campionat și în Cupa României, marcând de patru ori. În al doilea an al împrumutului la Sepsi, Lóránd Fülöp a fost utilizat în 24 de partide în toate competițiile. A marcat două goluri și a oferit două pase decisive, încheind sezonul pe poziția a patra în campionat alături de Sepsi, notează sursa citată.

Pentru Lóránd Fülöp a urmat un transfer la FC Voluntari. A avut un început perfect pentru ilfoveni, cu gol și assist la debut împotriva celor de la Dinamo București. A contribuit la prima calificare în play-off din istoria ilfovenilor. A jucat în 39 de partide pe parcursul sezonului trecut în care a ajuns și în ultimul act al Cupei României.

Foto: GSP

Comentarii Facebook