Duminica 5 Februarie

Plamen Iliev rămâne în Liga 1! A semnat în ultimele ore ale perioadei de mercato cu Universitatea Cluj


Deși s-a vorbit despre posibilitatea ca Bălgrădean să facă pasul de la CFR Cluj la U Cluj, „Șepcile Roșii” s-au orientat către portarul bulgar, triplu campion în țara sa natală. După ce și-a reziliat contractul cu Hermannstadt, Plamen Iliev (30 de ani) a decis să rămână în Liga 1 și a semnat cu Universitatea Cluj.

În ultimele ore ale perioadei de transferuri, ”U” bifează o nouă mutare și îl aduce la Cluj pe goalkeeper-ul Plamen Iliev. În vârstă de 30 de ani, portarul cu o înălțime de 1,82 metri are în palmares trei titluri de campion în Bulgaria și o cupă în țara vecină. Primul contact pentru Plamen Iliev cu fotbalul a avut loc la clubul Balkan Botevgrad în localitatea sa natală. La 15 ani avea loc prima mutare din cariera sa, ajungând la academia clubului Vidima Rakovski.

În 2009, pe când avea doar 17 ani, debuta la seniori pentru Vidima Rakovski, formație care era atunci în liga secundă din Bulgaria. A devenit rapid titular pe postul de portar și a fost remarcat imediat de Levski Sofia, transferul în prima ligă venind în decembrie 2010.

A reușit să se impună rapid și la noua echipă, în doar jumătate de sezon strângea 14 prezențe în toate competițiile, 10 partide fiind fără gol primit. Evoluțiile sale au ajutat-o pe Levski să încheie sezonul pe poziția a doua și să ajungă în preliminariile Europa League.

A jucat timp de patru ani și jumătate la Levski Sofia, timp în care a strâns 123 de partide, dintre care 54 fără gol primit.

La începutul sezonului 2015/2016, Plamen Iliev se transfera în România la FC Botoșani. În primul an petrecut la formația din nordul Moldovei bifa 28 de partide. După încă jumătate de an, schimba echipa și semna cu Astra Giurgiu. Pentru giurgiuveni a jucat pe o perioadă de doi ani, în care a îmbrăcat tricoul echipei în 58 de meciuri, dintre care 20 în care a închis poarta.

În ianuarie 2019, goalkeeper-ul revenea în Bulgaria la Ludogorets Razgrad. În returul sezonului 2018/2019, acesta era utilizat în 12 partide, șapte dintre acestea fără gol primit, având o contribuție importantă la cel de-al optulea titlu consecutiv câștigat de formația din Razgrad.

Alături de Ludogorets a câștigat încă două campionate în sezoanele 2019/2020 și 2020/2021, dar și Supercupa în sezonul 2019/2020. De asemenea, în tricoul lui Ludogorets a bifat și primele prezențe în grupele unei competiții europene. Se întâmpla în sezonul 2019/2020, când apăra în cinci dintre partidele jucate de bulgari în grupele Europa League, ajungând până în 16-imi, unde au fost eliminați de Inter. În total, Plamen Iliev a bifat 59 de partide pentru Ludogorets, dintre care 27 fără gol primit.

În prima parte a sezonului trecut, Iliev a jucat pentru Dinamo București, după care în a doua parte a stagiunii a jucat la Hermannstadt, echipă alături de care a promovat în Liga 1.

Constanța arătată pe teren i-a adus portarului și prezențe în echipa națională a Bulgariei. Debutul său a avut loc pe 29 mai 2012, într-un meci amical pierdut cu Turcia. În total, acesta a strâns 19 partide în tricoul țării sale, dintre care 14 în competițiile oficiale”, se arată în comunicatul publicat de FC Universitatea Cluj. 

Comentarii Facebook