Ce au scris americanii după ce David Popovici a dominat CM de juniori din Peru


David Popovici a câștigat aurul și în proba de 100 m liber, ajungând la trei medalii de aur în Peru, la 100 m liber, 200 m liber, 4x100 m liber, și un argint în ștafeta combinată de 4x100 m liber.

România a terminat Campionatul Mondial de Juniori, ultimul la care mai participă Popovici, pe locul 4, la egalitate cu Turcia. 

Celebra publicație americană Swimming World Magazine a a marcat performanța românului, punctând maturitatea de care a dat dovadă Popovici, care a dominat toate competițiile de înot din această vară.

”Cu patru competiții majore într-un interval de trei luni, Popovici a demonstrat o rezistență impresionantă în timpul verii, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental. 

Deși toată lumea îi știe capacitatea sa fizică, Popovici s-a remarcat în această vară și din punct de vedere emoțional și a dat dovadă de maturitate.

El și-a gestionat cu pricepere apariția din postura de cel mai urmărit reprezentant al acestui sport și a confirmat așteptările cu care se confruntă la fiecare cursă”, a notat prestigioasa revistă americană. 

În 15 septembrie, David Popovici va împlini 18 ani. 

Comentarii Facebook