Un meci pe National Arena costa de 5 ori mai mult decat pe Cluj Arena

 

Primaria municipiului Bucuresti a anuntat chiria pe care o va percepe pe National Arena pentru un meci de fotbal cu o durata de circa 2 ore. Suma este de 5 ori mai mare decat cea anuntata de CJ Cluj.

Un meci de fotbal ar ajunge sa coste pe National Arena, un stadion cu 55.000 de locuri, circa 35.000 de euro, a anuntat Primaria Bucuresti. In aceste conditii, pentru ca o echipa de fotbal sa isi permita sa il foloseasca trebuie sa vanda la fiecare meci circa 20.000 de bilete.

 

National Arena este aproape gata. A costat de aproape 7 ori mai mult ca cel din Cluj VEZI FOTO

 

Noul stadion din Cluj, chiar daca este mai mic cu 25.000 de locuri, va avea costuri mult mai mici de exploatare. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat ca s-a gandit la o chirie pentru doua ore de 7.000 de euro.

Echipele din Bucuresti par a fi speriate de chiria de pe National Arena si, in afara de Steaua, Dinamo si Rapid au anuntat ca vor juca pe noul stadion numai partidele din cupele europene, iar in rest isi vor folosit vechile stadioane. Prosport.ro scrie ca In medie numarul de spectatori la o partida ajunge  la circa 5.000 de spectatori, asa ca folosirea National Arena nu este o solutie rentabila.

In cazul Cluj Arena, oficialii Universitatii sunt increzatori ca reprezentantii CJ Cluj se vor gandi la o suma care sa le permita sa joace acasa.

"Abia dupa primul meci vom sti cat e de platit. In privinta chiriei, sunt convins ca va fi de asa natura incat U Cluj sa isi permita sa joace fotbal pe noul stadion", a mai adaugat Cosmin Irimies, directorul executiv al U Cluj.

 

Vezi si...

Paszkany: Cluj Arena este facut pe vechiul Ion Moina, casa U Cluj

Comentarii Facebook