U Mobitelco a pierdut derby-ul Ardealului la diferenta de un cos

CSU Sibiu a invins in aceasta seara pe Universitatea Mobitelco cu 73-70 dupa un meci cu rasturnari de scor spectaculoase.

 

Partida desfasurata in Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu face parte din etapa a 27-a a Diviziei A. CSU a inceput in forta meciul distantandu-se inca la inceput , astfel ca la sfarsitul primului sfert conducea cu 23-11.  Nici in al doilea sfert Universitatea nu a reusit sa revina, diferenta marindu-se pana la 38-17 in mintul 16. Pana la finalul sfertului clujenii au mai redus din diferenta , scorul inregistrat la pauza fiind 42-27.

 

Dupa pauza situatia s-a schimbat complet , Universitatea a intrat parca cu alta echipa in teren, reusind la un moment dat 14 puncte consecutive fara ca sibienii sa marcheze vreunul. La sfarsitul celui de-al treilea sfert clujenii conduceau cu 56-54.

In ultimul act jocul a fost echilibrat , mentinandu-se echilibrul pana in ultimul minut. Decisive pentru victoria sibienilor au fost cele 3 cosuri de trei puncte marcate de Earl Brown, aflat in mare forma in ziua in care isi sarbatoreste a 32-a aniversare.

Pe final, dupa un time-out cerut de antrenorul Marcel Tenter, Mihai Silvasan si-a asumat aruncarea decisiva dar a ratat, consfintind a doua victorie pe care CSU Sibiu o obtine in fata lui U in acest campionat.

 

Cei mai buni marcatori din cele doua echipe au fost


CSU Sibiu - Brown 20 puncte; Smith 18 puncte; Herndon 12 puncte, Johnson 11 puncte
U Cluj - Cuic 23 puncte; Krstanovic 18 puncte; Silvăşan 14 puncte; Chetreanu 12 puncte.

Intr-o alta partida, desfasurata la Targu Mures , BC Gladiator Cluj a pierdut in fata echipei locale BC Mures Targu Mures cu 103-89.

Dupa aceasta etapa Universitatea a ramas cu 48 de puncte pe primul loc, urmata de Gaz Metan Medias (47 de puncte) si CSU Ploiesti (46 de puncte) , insa ocupantele locurilor 2 si 3 vor juca sambata si duminica.

 

 

 

Comentarii Facebook