U Cluj va primi în 2023 o sumă RECORD de la bugetul local. Fotbalul fără bani publici ar muri


Universitatea Cluj va primit de la bugetul local al Clujului mai mulți bani decât în 2022, pentru a se putea menține în Liga 1.

Va fi o alocarea record, care va confirmă locul pe care Universitatea îl are în oraș și susținerea pe care o acordăm acestui club fanion al României și al Ardealului. Din punct de vedere financiar, echipa poate să știe că are stabilitate.

Împreună cu Radu Constantea, care face un efort extraordinar pentru a gestiona destinele echipei, vom avea grijă ca Universitatea să beneficieze în continuare de susținerea financiară necesară pentru a-și continua parcursul în prima ligă și pentru a aduce bucurii suporterilor", a declarat primarul Emil Boc, la un radio.

Fără să spună cifra, dacă ne uităm la alocarea de anul trecut, 4.000.000 de lei din bani publici, putem presupune că în 2023 U Cluj va încasa 5 milioane de lei, adică un milion de euro.

Suma a crescut mult în ultimii 6 - 7 ani. Dacă înainte Primăria Cluj-Napoca aloca câte un milion de lei cluburilor U Cluj și CFR Cluj, acum municipalitatea alocă bani numai Universității Cluj.

Comentarii Facebook