Probleme mari la CFR Cluj. Conducerea clubului criticată vehement pentru scandalul cu Mbaye


Ibrahima Mbaye nu a apucat să evolueze în tricoul CFR-ului de la transferul său din septembrie, iar acum, agentul jucătorului fundașului senegalez de 28 de ani urmează să dea în judecată formația din Gruia.

Jucătorul senegalez din lotul lui Petrescu este nemulțumit,  deoarece nu a apucat să joace nici măcar un minut alături de ardeleni, deși a semnat cu feroviarii în septembrie 2022. Agentul fundașului senegalez cu 140 de apariții în Serie A a dat în judecată conducerea clubului.

Situația este delicată în cazul lui Mbaye, care în august 2022 își reziliase contractul cu Bologna, formație din prima ligă italiană, dorind să evolueze pentru un club care să îl fi ajutat să obțină o convocare la naționala Senegalului pentru Cupa Mondială. 

Dan Petrescu nu a fost impresionat de prestațiile jucătorului, astfel că a decis să nu îl includă nici măcar pe lista de campionat. Senegalezul a părăsit România în luna decembrie, iar acesta este în continuare jucătorul CFR-ului, însă nu poate reveni în țară, deoarece nu a primit permisul de muncă.

Acesta este motivul pentru care impresarul italian Beppe Accardi a declarat public că va acționa împotriva clubului din Gruia în instanță pentru cele întâmplate, Mbaye aflându-se în imposibilitatea de a se întoarce în România de mai bine de trei luni.

”Am obținut rezilierea cu Bologna pe 31 august, înainte ca perioada de transferuri să se închidă, din voința antrenorului Senegalului care dorea mai mult timp de joc de la jucătorii săi. În timp ce negociam cu echipe din America, a intrat Clujul pe fir și am luat o decizie gândindu-ne și la Cupa Mondiala”, a declarat Beppe Accardi, impresarul fundașului senegalez, potrivit tuttomercatoweb.com.

”Am plecat în România, dar după ce jucătorul a semnat, ne-am dat seama că nu a fost inclus nici pe lista de campionat, nici pe cea de Conference League. Dar cel mai rău a fost că nici măcar nu i-au dat permis de muncă și în decembrie, odată plecat, nu s-a mai putut întoarce timp de trei luni”.

”Acum îi vom duce la FIFA pe cei de la CFR pentru a cere daune, paguba care i-a fost făcută e una incredibilă", a completat impresarul italian.

Conducerea CFR-ului a fost criticată și de Ionel Dănciulescu,  directorul sportiv al celor de la CS Dinamo, care a declarat ca nu poate înțelege cum campioana poate să comită astfel de ‘gafe’ financiare

”E o nebuloasă la clubul acesta. Atâtea litigii să aibă CFR Cluj? Mi-e greu să cred că nu există un departament juridic acolo. Să facă gafele astea, una după alta? E strigător la cer câți bani au pierdut. Nu plătește nimeni pentru toate greșelile astea?”

”Și în trecut, pe ce sume uriașe s-au făcut contracte. E o problemă de neimaginat. Nu ai voie. Trebuie să-i spui omului, celui care dă bani. Domnule Varga (n.r. Ioan Varga, finanțatorul CFR-ului), hai să ne întindem cât e plapuma. E adevărat, au fost jucători aduși exclusiv de dânsul (n.r. cazul Julio Baptista), dar nu toți”, a specificat Ionel Dănciulescu, în cadrul unei emisiuni DigiSport.

Cota de piață a jucătorului este de 450 de mii de euro, potrivit Transfermarkt.

Comentarii Facebook