U Cluj și-a prezentat achizițiile cu care va lupta pentru promovarea în Liga 1 - FOTO


U Cluj a prezentat jucătorii aduși la echipă pentru a pune umărul la promovarea în Liga 1, șase portughezi, doi români și un fotbalist din Capul Verde. 

Cei şapte străini care fac parte din lotul lui Cristian Dulca au declarat că au fost convinşi să vină la Cluj de proiectul care li s-a prezentat, de condiţiile de antrenament şi de joc, dar şi de atmosfera creată de suporteri. Au refuzat oferte mai avantajoase financiar sau din campionate mai puternice pentru a juca în alb-negru, iar antrenorul aşteaptă de la ei modestie, muncă şi atitudine.

Cei șapte sunt: Carlos Daniel Silveira da Graça "Kay" - Fundaș central, 31 ani, Insulele Capului Verde, André Ceitil Castanheira – Mijlocaş defensiv portughez, 24 de ani, vine de la Leixōes, Pedro Mendes – Mijlocaș central de picior stâng, 25 de ani, crescut de Sporting Lisabona, vine de la Gaz Metan Mediaș, Hugo Firmino - Mijlocaș de bandă stângă, 30 de ani, originar din Lisabona, vine din liga secundă portugheză, de la Cova Piedade (locul 13), Inacio Miguel – Fundaș central, 23 de ani, vine de la formația secundă a celor de la Braga, Ricardo "Rafa" Miranda – Atacant, 23 de ani, născut la Bercelos, în Portugalia, a trecut prin academiile celor de la Varzim şi Rio Ave, José Pedro Gonçalves da Costa – Portar, 25 de ani, născut la Oliveira do Bairro, în Portugalia, și crescut de Benfica, a mai evoluat la Braga B, Coimbra și Penafiel, Alex Pop – Atacant, 19 ani, a evoluat în ultimii trei ani pentru Viitorul Constanța, Victor Dican – Mijlocaş defensiv, 18 ani, originar din Vâlcea, a început fotbalul la echipa spaniolă CD Ensanche Teruel, iar junioratul și l-a continuat în România, la Dămila Măciuca și, apoi, la CSM Râmnicu Vâlcea.

Cristian Dulca, antrenor principal, a spus că transferurile sunt importante mai ales că ”acest campionat, va fi mai greu decât cel care a trecut. Avem sprijinul autorităților și al conducerii pentru a ne îndeplini obiectivul. Faptul că am adus jucători de valoare, care au crescut la academii mari din Portugalia, este un lucru important. Îi avem și pe cei doi copii de mare viitor, Alex Pop şi Victor Dican. Eu cred că vor mai veni 1-2 jucători în următoarele zile și vom definitiva lotul.

Noi am vrut să ducem și jucători din România, însă pretențiile au fost foarte mari. S-au cerut foarte mulți bani la semnarea contractelor, iar noi avem nevoie de jucători care să îndeplinească obiectivul și acceptă concurența.

Clubul a început în 2016 noul proiect, vârfurile de generație de la juniori vor fi buni pentru prima echipă peste 2-3 ani. Până atunci îi avem pe Olteanu, Burghele, Văsălie sau Telcean, care au făcut deja pasul la echipa mare”.

U Cluj are ca obiectiv promovarea. ”Va fi o luptă grea, sunt echipele care au căzut din prima ligă, apoi e Rapid, FC Argeș, UTA, toată lumea vrea să câștige. Și pot apărea și surprize cum a fost Clinceniul în sezonul trecut. Faptul că trebuie să jucăm fără spectatori este un handicap, ne doream fanii alături de noi. Campionatul trecut a fost unul dintre cele mai bune în Liga a 2-a. Anul acesta echipele s-au întărit, a apărut și Rapidul și cu siguranță va fi un campionat mai greu decât precedentul. Clujul este un oraș cu suporteri, trebuie să promovăm în acest an, locul Universității este în Liga 1.

Va fi un an dificil, cu siguranță ne vom confrunta și cu probleme. Noi trebuie să muncim, să fim modești și să câștigăm fiecare meci. Jucătorii trebuie să învețe să fie modești, să muncească și să aibă atitudine în teren.

Noi trebuie să avem rezultate mai bune decât în sezonul trecut. Rezultatele le vom obține cu muncă, modestie. Eu aș vrea să fim o echipă care tace și muncește. Obiectivul meu personal și al jucătorilor este acela de a câștiga fiecare meci, indiferent cum”, a mai spus Dulca.

El va folosi ca susteme de joc 4-2-3-1 și 4-3-3. ”Universitatea Cluj trebuie să atace, să pună presiune pe adversar. Presiunea va fi din partea mea, să joace, să câștige meciurile. Din punctul mei de vedere avem jucători de valoare pe toate posturile și ei trebuie să înțeleagă că antrenându-se și jucând bine vor obține rezultate. A fost un an greu, aș fi preferat să nu fiu eu aici, dar această echipă să fie în Liga 1. Nu am venit pentru bani, ci am venit să construim ceva la acest club”, a mai precizat antrenorul.

Dintre veteranii U Cluj, unii trebuie să spunpă dacă vor să continue. ”Am avut discuții cu Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu, le-am propus să fie alături de noi în acest proiect. Ei vor da un răspuns în următoarele zile. Ne-am dori să își facă retragerea la meciul cu PAOK. Să nu uităm că Abrudan, Giurgiu, Goga, Florescu, Cordoș au venit la “U” în niște momente grele. Ei sunt jucători care au făcut istorie și au jucat cu sufletul pentru club”, a mai spus Cristi Dulca.

Comentarii Facebook